CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

8 de novembre del 2013

Dos equips emissors de so tractaran d'espantar a partir d'avui els estornells a la Plaça dels Infants, un mètode insuficient per al veïnat

(En castellano -aquí)

Les palmeres de la Plaça dels Infants s'omplen d'estornells. Foto: Blog Barri del Port

L'Ajuntament de Tarragona ha procedit avui a la instal·lació de dos equips emissors de so a la Plaça dels Infants del Barri del Port per espantar el gran allau d'estornells. 

Com ja vam comunicar unes setmanes enrere (veure), un any més milers d'exemplars d'aquesta especie d'au ha fet arribada al barri ocasionant no tan sols soroll pel seu cant sinó també gran acumulació d'excrements tal com es pot veure a les imatges. 

Els punts més afectats són la Plaça dels Carros i més encara la Plaça dels Infants on els columpis dels nens, els bancs i el mateix pati i façana de l'Escola Oficial d'Idiomes a la Chartreusse s'estan veient afectats notablement. 
Estat lamentable dels bancs de la Plaça causat pels excrements
 dels estornells i coloms. Foto: Blog Barri del Port
Estat lamentable dels bancs de la Plaça causat pels excrements
 dels estornells i coloms. Foto: Blog Barri del Port

És just en aquest punt on el consistori ha instal·lat aquests dos equips emissors de so d'alerta de perill del mateix estornell per espantar-los. Aquests aparells són automàtics i funcionen amb energia solar desprenent so durant períodes de 10 minuts al capvespre. 

L'A.V.V no ho considera una solució 

Durant el període novembre a març un biòleg especialitzat en fa el seguiment i els ajustaments necessaris per assegurar l'eficàcia del sistema. A Tarragona ja fa més de 10 anys que s’actua amb aquesta tècnica amb gran eficàcia, segons informa el consistori. Alguns anys s’han censat més de 30.000 estornells en el conjunt dels diversos punts de la ciutat afectats. 

La base de les palmeres i en general tota la plaça
és una autèntica catifa d'excrements. Foto: Blog Barri del Port

Per la seva part, l'Associació de Veïns del Port, considera que aquest mètode tan sols fa que "els estornells s'espantin i marxin d'una zona a altra del barri però el problema no es mitiga" i pel que fa als excrements que generen "no hi ha efectius de neteja concrets per aquesta tasca". Segons, José Ruiz, president de l'entitat, "la mateixa gent gran ha de netejar els bancs per poder-se seure i la pudor és insuportable".