CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

25 de novembre del 2013

Les càmeres de videovigilància no arribaran al Barri del Port finalment fins al 2014

(En castellano -aquí-)

La implantació de les esperades càmeres de videovigilància a la Part Baixa de Tarragona s'ha anat retardant al llarg del temps, des del 2007 en que es va començar a parlar d'aquesta possibilitat que faria reduïr el vandalisme que afecta al barri.

La última previsió les datava al mes d'octubre amb l'estrena del nou edifici de la Guàrdia Urbana, organisme que se'n farà càrrec i control. Ara finalment, el Barri del Port haurà d'esperar novament, al nou any.

El pressupost municipal del 2014 contempla una partida de 200.000€ per fer realitat aquests "històrica" mesura amb la que es col·locaran 24 dispositius de vigilància en 15 carrers com el Reial, Plaça dels Carros, Apodaca, Pau del Protectorat, l'entorn de l’estació de Renfe i també a les escales del Palau de Congressos, on les actuals tan sols serveixen per controlar el funcionament d'aquestes, entre altres.

Aniran ubicades als fanals i en façanes d’edificis de la zona, a una alçada que oscil·larà entre els 3-6 metres i mig, estipulat per normativa. 

L'últim retard ha vingut motivat per una baixada de preus en aquest tipus de sistemes que ha fet que l'Ajuntament reconsideri el cost previst anteriorment per poder estalviar el màxim possible.