CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

25 d’agost del 2015

La CUP demana que les festes es reparteixin per tota Tarragona i no es centrin tan sols a la Part Alta

Gegants a la Plaça dels Carros. Foto: Blog Barri del Port

Un cop acabada la Festa Major Petita, Sant Magí, Tarragona recupera la monotonia del pas de l’any fins que arribi Santa Tecla. "Milers de tarragonins, de turistes i de ciutadans de poblacions veïnes han gaudit de la ciutat en festes i cal que ens felicitem per aquest fet", assegura la CUP en un comunicat.

La formació política de l'Esquerra Independentista afirma, però, que "continuant amb la defensa de Tarragona com a concepte incloent i per tant, referit a tota la ciutat (nucli central i barris), demanem que es tingui en compte tota la ciutat, sense exclusions, quan es pensi en Tarragona. No podem entendre que l’absoluta majoria d’actes tinguin lloc en el reduït espai de la Part Alta, amb els consegüents problemes de massificació que això comporta. I no ho podem entendre perquè reduir l’espai de la festa a la Part Alta exclou la majoria de la ciutat, especialment els barris més allunyats del centre, que veuen la seva pertinença a la ciutat com a ciutadanes i ciutadans de segona divisió".

Des de la CUP de Tarragona diuen que continuen demanant que els actes que no són tradicionals "es reparteixin per la totalitat de la ciutat i arribin arreu". Segons la Candidatura, "la ciutat som totes i tots i tant els barris de Ponent com els de Llevant com tota la resta mereixem tenir accés a la festa que ens és pròpia, sigui la Major Petita o la Major Gran. Per tant, demanem i esperem que de cara al futur recent (del setembre en endavant) aquesta concepció de la ciutat esdevingui tota una altra i hi hagi actes arreu de la nostra geografia municipal".

La Cucafera Baixa, un precedent al Barri del Port, per polir

Des de fa dos anys, enguany serà el tercer, el programa de Santa Tecla compta amb 'La Cucafera Baixa', un acte que des del primer any ha comptat amb èxit i ja s'ha assentat a les festes tarragonines.

Impulsat per l'A.V.V del Port, i pioner en la voluntat i objectiu de traslladar la festa a altres punts de la ciutat, en aquest cas animant als ciutadans a seguir a la Cucafera des de la Part Alta fins a la Part Baixa, al Barri del Port, l'acte no ho ha acabat d'aconseguir del tot per ara.

Tot i que l'esdeveniment aplega un gran nombre de públic, els participants es van reduint a mesura que la comitiva va més enllà de la Rambla o la Plaça de la Mitja Lluna, un fet amb el qual l'organització treballa i mira de combatre oferint una festa en acabar. Aquesta haurà de ser més atractiva que el que s'ha oferit fins ara. En aquest sentit hi ha la voluntat de fer-la a la Plaça dels Carros, un fet que requereix d'ajuda municipal o d'entitats i que podria arribar l'any vinent en què la peça fa els seus 25 anys.

De forma similar, l'Agrupació sardanista Tarragona Dansa ha estrenat aquest Sant Magí una caminada ('Puja aquí dalt i balla') des de la Pl.dels Carros fins al Portal del Carro amb fideuada final i la participació d'unes 250 persones.