CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

31 d’agost del 2015

Veïns del carrer Smith portaran al Síndic de Greuges les històriques inundacions del barri després de més de 15 anys sense solucions

Imatge d'una de les inundacions al barri. Foto: Josep M. Bonet

Les històriques inundacions que es produeixen cada cop que plou amb força al carrer Smith amb Castaños arribaran al Síndic de Greuges de Catalunya per part de Rafa Medina i altres veïns del número 30, cansats d'esperar solucions que mai arriben, informa avui el Diari de Tarragona.

Carrers, portals, pàrquings, locals i magatzem inundats, plens d'excrements i aigües fecals, vehicles i contenidors flotant, rates, paneroles... és la situació que es viu a la Part Baixa cada cop que plou amb intensitat, i els principals veïns en patir-ho són els dels carrers Smith i Castaños, a causa d'un deficient clavegueram.

Els veïns ja han fet de tot. Taponar i tapar les entrades dels baixos, treure l'aigua i netejar un cop acabada la pluja per evitar els mals olors i la insalubritat... ho segueixen fent acostumats i resignats davant d'un problema que ja les generacions passades patien a tot el barri en general, expliquen alguns testimonis al Diari de Tarragona, en un ampli reportatge de dues planes sobre aquesta problemàtica present des de fa mig segle, s'apunta.

Queixes reiterades

Va ser al 2012 quan es va produir l'última actuació davant d'aquest problema que, tot i que ha reduït el nombre de casos, no ha acabat de forma definitiva amb la problemàtica que viu el veïnat . El president de l'A.V.V del Port, José Ruiz, assegura al rotatiu que fa més de 15 anys que es reclama de forma reiterada una solució amb queixes per escrit i personalment als responsables municipals. Considera que la situació "és una vergonya" i que Ematsa, l'empresa encarregada, tan sols es limita a netejar els efectes provocats per l'aigua, quan això no és suficient i caldria fer obres.

Davant la situació els veïns més afectats i cansats de no rebre solucions, portaran el cas al Síndic de Greuges de Catalunya. Molts d'ells han patit importants afectacions i perjudicis als seus locals i maquinària. En aquest sentit la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona fins i tot apunta que a causa dels danys i perjudicis s'hi pot anar per via judicial.

L'Ajuntament es compromet a donar-hi solució

Per la seva part, l'Ajuntament de Tarragona afirma, informa el Diari de Tarragona, que abans d'acabar el 2015 es durà a terme la segona fase d'obres amb un cost de 20 mil euros per fer front a aquest problema. Si amb la primera fase s'ha vist reduït el nombre d'inundacions de 8 casos a l'any als 4 actuals, amb la nova actuació els casos anuals seran uns 2 i en una tercera fase encara amb data imprevista, entre 1 i 2 casos cada dos o tres anys, apunta el rotatiu.

En un dia com avui en que ja arriba la pluja novament al barri, els veïnats miren al cel i es preparen per combatre un cop més el problema que pateixen.