CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

11 d’agost del 2015

La Plaça dels Carros serà punt de sortida de la caminada de Sant Magí 'Puja aquí dalt i balla'

Cartell 2015 de l'acte
Sant Magí 2015 estrena 'Puja aquí dalt i balla', una caminada des de la Plaça dels Carros fins al Portal del Carro amb ballada final de sardanes el proper dimarts 18 d'agost a les 21 h.

Si al 2012 s'estrenava per Santa Tecla 'La Cucafera baixa' per part de l'Associació de Veïns del Port, un acte en què s'uneix la Part Alta i la Part Baixa, i amb l'objectiu de portar la festa a altres punts de la ciutat, enguany i per Sant Magí, aquest altre acte també ho farà tot i que amb recorregut invers.

"Vam pensar sortir des de la Plaça dels Carros per buscar un lloc allunyat d'on es fan totes les festes" expliquen els organitzadors a aquest blog.

L’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa vol celebrar així el seu 35è Aniversari fent un acte innovador dins les Festes de Sant Magí i amb vocació de que tingui continuïtat al llarg dels anys. Es tracta de la 1ª Caminada Festiva per Sant Magí o “Puja Aquí Dalt i Balla”, de caire popular i familiar.

Sardana, fideuà i barrets

Aquesta pujada estarà acompanyada per la txaranga de l'Estudi de Música i el grup de grallers No m'atabalis. A la Plaça dels Carros, punt de sortida, hi haurà animació, així com gresca durant el recorregut pels carrers Apodaca, Unió, la Rambla Vella, Portalet, carrer Major i fins a arribar a la capella de Sant Magí on es durà a terme una sardana en honor al Patró.
El barret dissenyat per a l'acte

Posteriorment, hi haurà un tastet de fideuà gratuït pels participants. Des de l'Agrupació Sardanista estan convençuts que "pot ser l’acte estrella d’enguany". També s'han dissenyat 100 barrets per repartir.

Si durant les festes del barri, els Gegants del Port van donar activitat a la Plaça dels Carros amb una ballada durant l'aniversari i fa pocs dies s'hi duia a terme un concert de rock per part de l'Associació Moriàh fent-la reviure, ara un altre acte la tindrà com a protagonista.