CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

5 d’agost del 2015

La Generalitat preveu un museu, unes grades i una passera dins del Teatre Romà, entre altres

Imatge del projecte. Foto: Pere Ferré/ Diari de Tarragona


El Teatre Romà de Tarragona, situat entre els carrers Caputxins i Sant Magí, al Barri del Port, podria ser la nova aposta i incentiu arqueològic de la ciutat amb el projecte que la Generalitat, propietària, contempla amb un pressupost d'un milió d'euros amb què, entre altres, s'hi faria un museu, una graderia i una passera al recinte.

Segons informa el Diari de Tarragona en la proposta es contempla una primera actuació prevista abans que finalitzi l'any, una intervenció arqueològica que té com a finalitat reprendre les excavacions inacabades al seu moment. Posteriorment treballs de conservació, restauració i neteja. Aquests treballs tenen un pressupost d'uns 250.000 euros i el Ministeri de Foment ja va aprovar als seus pressupostos per aquest any, dins del 1% cultural, una partida que ajudarà a finançar la intervenció.

Escepticisme entre el veïnat

Amb un pressupost de 700 mil euros, les actuacions més destacades arribarien després. A l'extrem esquerre del recinte, vist des del carrer Caputxins, s'erigirà un petit museu, a manera de centre d'interpretació del monument. amb funcions de teatre de petit format, per a uns cent espectadors i que podria donar funcionalitat durant tot l'any al festival Tàrraco Viva, informa el rotatiu.

Aquest assegura que al centre del monument, just on s'erigien les graderies per als espectadors, es construirà una estructura metàl·lica semicircular elevada ancorada al sòl sobre on es trobaven els seients originals. Es podrà accedir mitjançant una passera que arrencarà des del petit parc situat entre la confluència dels carrers Doctor Zamenhof, Soler i Caputxins. 

El Diari publica també que en un futur podria quedar tot connectat amb les termes romanes trobades al carrer Sant Miquel. Ara queda veure, i així ho comenta el veïnat en general, si del que es diu se'n fa alguna cosa. Acostumats a sentir a dir molts projectes que després queden en res, el veïnat del Barri del Port es mostra molt escèptic amb aquest tipus d'actuacions, tot i que consideren que seria positiu per la zona ja què a la ciutat tan sols es potencia el llegat romà de la Part Alta.