CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

20 d’agost del 2015

Vídeo: 1a Edició de la caminada 'Puja aquí dalt i balla' de Sant Magí 2015 des del Barri del Port amb gran èxit de participació

Un instant de la caminada en el seu pas per la Plaça de Mitja Lluna, deixant
enrere el Barri del Port. Foto: El Mirador TGN / Blog Barri del Port

Aquest passat dimarts Sant Magí 2015 va estrenar amb gran èxit de participació l'acte 'Puja aquí dalt i balla', una caminada popular que va comptar amb unes 250 persones.

A partir de les 21h els participants van anar arribant a la Plaça dels Carros, punt de partida, on l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, organitzadora de l'esdeveniment, els va rebre amb música i repartint els 300 barrets previstos, enguany de color taronja, i els tiquets per poder degustar la fideuada final. Aquesta va tenir lloc un cop arribats al Portal del Carro, a la Part Alta, on l'Associació d'Amics de Sant Magí els van rebre davant de la capella i es va ballar una sardana en honor al patró.

La caminada va donar tret de sortida amb un petard després d'una foto de grup i els més de 200 participants van enfilar el carrer Apodaca i Unió fins la Rambla Nova direcció el carrer Misericòrdia i Major fins arribar a les escales de la Catedral on es va fer una altra foto grupal. Durant tot el camí va acompanyar una xaranga i un grup de grallers amb amparitos i altres temes que van amenitzar la marxa, despertant curiositat i atenció dels presents als diversos carrers de l'itinerari. 

Manel Andreu entrevistat abans d'iniciar-se l'acte.
Foto: El Mirador TGN / Blog Barri del Port

L'acte trasllada la festa a la Part Baixa i espera consolidar-se

Igual que l'acte 'La Cucafera Baixa', de Santa Tecla, uneix Part Alta i Part Baixa, la caminada 'Puja aquí dalt i balla' neix establint nexe d'unió entre els dos barris tot i que amb recorregut a la inversa i amb el mateix objectiu de "traslladar la festa a altres punts de la ciutat com aquest" explica Manel Andreu, membre de l'entitat que celebra així el seu 35è aniversari.

D'altra banda, Andreu comenta que "esperem consolidar l'acte com un més del programa festiu de Sant Magí". L'èxit va ser innegable des d'inici a final i es preveu que el proper any es superin les xifres. José Ruiz, president de l'A.V.V del Port, també va estar-hi present a la Plaça dels Carros i va expressar la seva satisfacció, ja què "és positiu i de valorar, que es programin més i nous actes on es tingui en compte la Part Baixa".

Barri del Port TV ofereix la cobertura en vídeo de forma conjunta amb 'El Mirador TGN', el blog tarragoní que enguany celebra 5 anys oferint les festes de Tarragona i que ja compta en el seu canal youtube amb tots els vídeos d'aquest Sant Magí (veure).


*Podeu veure algunes fotos de l'acte tot i que no amb molt bona qualitat, en -aquest enllaç-