CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

1 de setembre del 2015

Acaben les obres de restauració a l'edifici de l'Arxiu del Port de Tarragona deixant visible el nou aspecte de la façana

Nou aspecte visible aquest passat cap de setmana. Foto: Blog Barri del Port

Aquest cap de setmana la retirada de les bastides d'obra a l'edifici de l'Arxiu Històric del Port de Tarragona, al carrer d'Anselm Clavé,2 cantonada amb plaça dels Carros, deixava visible el nou aspecte de la façana d'aquest edifici que va ser reformat fa gairebé 30 anys i on enguay es compleixen 25 des que va obrir portes l'Arxiu del Port.

Al llarg de tres mesos s'hi han fet obres per a la millora de l’envoltant tèrmic de l’edifici, amb la substitució dels tancaments i la rehabilitació  de la façana deixant a la vista alguns elements arquitectònics decoratius originals que amb els anys havien restat ocults sota capes i capes de pintura.

Aquest edifici institucional-administratiu datat al segle XIX va acollir oficines del Port als orígens del barri de la Marina, conegut actualment com a Barri del Port, i posteriorment la Junta d'Obres i administració portuària. Des del juliol de 1990 va obrir al públic com a Arxiu del Port, amb tot el llegat d'arxius i documents portuaris i marítims.

Vista del nou aspecte des de la cantonada de l'edifici. Foto: Blog Barri del Port

Abandonat durant sis anys, aquest edifici es va reformar l'any 1986 i des d'aleshores no s'havia restaurat la façana tot i que sí s'havia repintat en algunes ocasions, comenten a aquest blog fonts del dipòsit documental.  

Ara, aprofitant que calia dur a terme tasques per millorar l'aïllament tèrmic de l'edifici, s'ha aprofitat per restaurat les dues façanes. L’estudi d’arquitectes Agua Architects de Tarragona són els autors del projecte i l’empresa Rècop l’encarregada de portar-lo a terme.

Les bastides que han ocupat la façana de l'edifici durant l'estiu. Foto: Blog Barri del Port

L'equipament esperararà a la tardor per oferir portes obertes i actes amb motiu del 25è aniversari. Tot i les obres, ha mantingut la seva activitat obrint al públic durant tot l'estiu en horari de dilluns a divendres de 9 a 14h, tal com vam informar (veure). Recentement l'Arxiu ha estrenat també el seu blog sota el nom 'ArxiPortus'.

*Pots veure més detalls de la història de l'edifici (en aquest enllaç)