CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

27 de setembre del 2015

Vídeo: La Cucafera Baixa 2015 celebra amb èxit i novetats la seva tercera edició

Instant de la baixada de la Cucafera. Foto: R.Q.S | Cucafera de Tarragona

La tercera edició de 'La Cucafera Baixa' ha estat novament un èxit. Les escales de la Catedral i la plaça de les Cols estaven plenes de gom a gom esperant la baixada de la Cucafera que enguany es presentava amb novetats. D'una banda un nou poema escrit i pronunciat per Adrià Recasens, creador de l'acte, que va servir per presentar la figura del cavaller, una altra de les novetats.

Irene i Iván, princesa i cavaller 2015 de la Cucafera.
Foto: R.Q.S | Cucafera de Tarragona

La Cucafera ballant en una plaça plena de gom a gom.
Foto: R.Q.S | Cucafera de Tarragona

"Cada any està tenint més èxit i repercussió el càsting per escollir una nena per tal que faci de princesa i per tal que els nens no se sentin discriminats calia introduir un cavaller" explica Recasens. L'Ivan i la Irene van ser els encarregats aquest any de dur a terme aquesta tasca amb què es representa i recupera la llegenda, i segons l'organització ho van fer molt bé. "A més, els pares també han quedat molt orgullosos dels seus fills, aquests ho han passat molt bé, i tots plegats han viscut una gran experiència" afirmen.
Nou èxit de La Cucafera Baixa. Foto: R.Q.S | Cucafera de Tarragona

Novament la Xaranga Tocabemolls van acompanyar durant la baixada i el recorregut, i els carrers es van omplir de festa, amaparitos, gresca i ball fins a la Rambla Nova amb gran seguiment, i més tard enfilant el carrer Unió fins al Barri del Port on estava prevista la CucaFesta, amb djReyes, entrepans, beguda i música. Una proposta que en canvi no va acabar de funcionar.

Els Tocabemolls. Foto: R.Q.S | Cucafera de Tarragona

"Ja ens ho esperavem. Costa molt que la gent ens acompanyi fins al final, fins a la Part Baixa quan tota la festa està a la Part Alta i més si l'endemà és dilluns, reconeix Recasens. "És el nostre repte i part a millorar en pròximes edicions i esperem aconseguir-ho" afegeix. L'objectiu, explica, es traslladar la festa més enllà del Casc Antic i l'ideal seria "una festa de les mateixes característiques com les que l'Ajuntament munta per l'Àliga, en aquest cas a la plaça dels Carros''. L'entitat espera poder-ho dur a terme l'any vinent emmarcat en els 25 anys de la Cucafera.

Foto de grup dels portadora amb nous membres.
Foto: R.Q.S | Cucafera de Tarragona

Cal apuntar també que la colla va dedicar la baixada d'enguany al president de l'A.V.V del Port, José Ruiz, qui enguany per problemes de salut no ha pogut acompanyar, per primer any, la Cucafera en les seves sortides. Aquestes han comptat en canvi amb la incorporació d'una desena de nous portadors qui també han viscut una "gran experiència" i s'acomiadaven de les festes amb ganes per l'any vinent on la convocatòria segueix oberta per donar cabuda a més membres.


*Pots veure més fotos i seguir la Cucafera a Facebook en -aquest enllaç-