CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

2 de setembre del 2015

La Cucafera Baixa 2015 comptarà amb un jove cavaller que entregarà la bèstia a la princesa per tal que la domestiqui


El proper 20 de setembre la Cucafera de Tarragona tornarà a ser domesticada per la princesa per tal que deixi de menjar persones i llenci caramels, en l'acte 'La Cucafera Baixa 2015' que enguany arriba a la tercera edició amb un cavaller com a novetat i CucaFesta final.

El Pla de la Seu tornarà a donar tret de sortida, i per tercer cop, a la particular baixada de la Cucafera el proper diumenge 20 de setembre a les 22h. L'estimada bèstia tarragonina baixarà les escales de la Catedral en l'habitual ritual que representa la seva llegenda i orígens. Segons sembla, aquesta bèstia ferotge menjava persones fins que una jove princesa la va domesticar. Des d'aleshores llença caramels pels queixals i balla contenta pels carrers de la ciutat.

Enguany l'acte començarà a les 22h, mitja hora més tard que els anys anteriors, i el cartell d'aquesta edició ha optat per mostrar-hi la baixada en format dibuix. La Cucafera, que recentment ha anunciat que busca nous portadors i s'ha estrenat a Facebook i també a Twitter, promourà l'etiqueta #LaCucaferaBaixa a les xarxes socials.

L'acte incorpora enguany un cavaller

Entre les novetats, aquesta tercera edició comptarà amb la incorporació d'un nou personatge a la representació, un jove cavaller que farà entrega de la bèstia a la jove princesa. Adrià Recasens, ideòleg de l'acte, explica que "donat que cada any seleccionem una nena per fer de princesa i per tal que els nens no es sentin discriminats, enguany introduïm també un cavaller a l'acte".

D'aquesta manera, aquest portarà presonera a la bèstia i l'entregarà a la princesa que s'encarregarà de fer-la bona, davant l'atenta mirada de la ciutadania. Irene López interpreta enguany a l'heroica donzella després de ser seleccionada en l'acte 'La Cucafera busca princesa' en les passades festes del Barri del Port, al juliol. El cavaller serà representat aquest any per un membre de la Cucafera Petita amb intenció que de cara a la pròxima edició també sigui seleccionat prèviament.

L'acte s'ha consolidat perfectament. Foto: Manuel López

Baixada amb els Tocabemolls i CucaFesta final amb DjReyes

La Xaranga Tocabemolls serà novament l'encarregada d'acompanyar la Cucafera durant tot l'itinerari amb el seu repertori variat i la disbauxa que els caracteritza. Enguany la banda està d'aniversari i celebren els seus 5 anys.

En acabar, l'Associació de Veïns del Port, encarregats de la peça festiva, organitzen la CucaFesta, una festa final al carrer Sant Miquel on cada any s'ofereixen entrepans, begudes i que enguany comptarà amb la música variada i gresca a càrrec de DjReyes per a tots els que arribin fins al final.

Traslladar la festa al Barri del Port, assignatura per polir

L'acte va néixer al 2013 amb l'objectiu d'unir els dos barris més antics de Tarragona, el Casc Antic i el Barri del Port, i traslladar i fer extensiva la festa a altres punts de la ciutat, en aquest cas des de la Part Alta a la Part Baixa. Per aquest motiu, un cop més la Cucafera convida als tarragonins i tarragonines a seguir-la durant l'itinerari: Pla de la Seu, Pl.de les Cols, c.Major, Misericòrdia, Portalet, St.Agustí, Rambla Nova, Unió, Apodaca i Sant Miquel, i a dur barret, ja que, recordem, la Cucafera en els seus orígens els anava traient al seu pas.

'La Cucafera Baixa' s'ha consolidat sense problema en el programa festiu de Santa Tecla gaudint des de la primera edició amb gran nombre de públic i participants. Tot i així, Recasens admet que molts no continuen a partir de la Rambla Nova. "Som conscients que els hi costa seguir-nos en el tram final i no baixen al Barri del Port a no ser que hi hagi una oferta potent final que sigui motiu per continuar i quedar-se". En aquest sentit declara que "l'ideal per a nosaltres seria acabar amb una festa o revetlla atractiva a la Plaça dels Carros i que estigui a l'alçada de les que s'hi munten a la Part Alta per altres actes i entitats".

L'A.V.V del Port considera que "hauria de ser l'Ajuntament qui s'impliqués i ho fes possible". Enguany no ha pogut ser i esperen que l'any vinent, amb motiu dels 25 anys de la Cucafera, aquest desig pendent sigui una realitat i que es mantingui ja de cara als anys posteriors.

*PARTICIPA I UNEIX-TE A L'ESDEVENIMENT FACEBOOK I CONVIDA AMICS!
.