CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

21 de novembre del 2015

Els gegants Neptú i Mariner, del Barri del Port, traslladats al taller d'Àngels Cantos per reparar les fractures (vídeo)

Gegant Neptú al taller d'Àngels Cantos. Foto: Blog Barri del Port / Gegants del Port
Aquest dijous a les 20h els gegants Neptú i Mariner del Barri del Port, van ser traslladats des del seu magatzem a la Part Baixa fins a la Part Alta, on romandran diversos mesos per ser reparats de les fractures ocasionades per caigudes recents. En el cas de Neptú en la tornada de l'Arrancada de Gegants per Santa Tecla, i el Mariner durant la cercavila de les festes del barri.

Gegant Mariner al taller d'Àngels Cantos. Foto: Blog Barri del Port / Gegants del Port

Situat al carrer Mediona de la Part Alta, el taller de l'escultora Àngels Cantos esdevé una sala de quiròfan geganter. Per aquí han passat molts altres populars elements del Seguici com, en el cas més recent i mediàtic, els Gegants Moros que van ser restaurats i estrenats durant les passades festes majors. Ja anteriorment del mateix taller van sortir les seves rèpliques petites.

Àngels Cantos fotografiant les esquerdes de Neptú fa unes setmanes
 al magatzem. Foto: Blog Barri del Port / Gegants del Port
Gegant Neptú a l'Av.Catalunya, durant el
trasllat. Foto: Blog Barri del Port / Gegants del Port

Àngels Cantos va visitar el magatzem festiu del barri fa unes setmanes per avaluar els danys. La pipa del Mariner va desmembrar-se dels llavis amb la caiguda, a més d'un cop al barret. Les fractures del Neptú, en canvi, són molt més importants. De fet el gegant va ser traslladat amb el braç a banda i esquerdes per diversos punts del cos i braç. Tot plegat suposa un cost de poc més de mil euros a l'A.V.V del Port i el temps de reparació es preveu que s'allargui un parell de mesos o tres.