CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

19 de novembre del 2015

El veïnat del Barri del Port sentirà les sirenes de risc químic avui a partir de les 12h durant el simulacre

Aquest matí està programada una nova prova de sirenes de risc químic. El simulacre farà activar les 84 sirenes de la xarxa d’alarmes d’avís de risc químic del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat, entre elles la del Moll de Costa que podrà sentir el veïnat del Barri del Port.

Les sirenes d’avís de risc químic estan repartides per 37 municipis de Catalunya, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 Km2. Si algun dia se sent la sirena, cal tancar-se a l’edifici més proper i tancar portes i finestres.

Sirenes de Tarragona

A les 11.40h (inici alarma), sonaran les sirenes del Polígon Nord de Tarragona, situades al barri de Sant Salvador (Club de Tir i al costat de l’accés des de la N-340); Universitat Rovira i Virgili i Polígon Industrial Riu Clar (Dins Lavaflix) i a les 11.50h (so de fi d'alarma).

A les 12h (inici alarma), sonaran les sirenes del Polígon Sud de Tarragona, ubicades a Torreforta (Parc de Bombers i Camp de Futbol Municipal); barri de Bonavista (Centre d’Assistència Primària i empresa d’aigües AITASA); barri de Camp Clar (Edifici FECSA i Centre Segur. I Cond. Salut Treball); avinguda de la Independència (al costat d’Eroski); prolongació carrer Joan Miró (al costat del Francolí); zona portuària (dins de l’empresa Kemira Ibèrica S.A); Polígon Industrial Entrevies; Moll de Costa; barri del Serrallo; IES Vidal i Barraquer i Universitat Laboral, i a les 12.10 hores (so de fi d'alarma).

El so d’alerta en cas d’accident químic consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Un cop ha passat el risc, sona un senyal continu de 30 segons de durada. El dia 19 de novembre al matí, dins del simulacre organitzat per Protecció Civil, s’escoltaran els dos senyals.

Mesures

La mesura de protecció més segura en cas d’accident químic és confinar-se a l’edifici més proper i tancar-se fins a la finalització de l’avís. També és molt important que no es vagi a buscar els nens a l’escola o els avis al casal o residència. Els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas d’emergència. No és segur quedar-se dins d’un cotxe.

El dia de la prova i en cas d’accident, les autoritats també informaran a través del twitter @emergenciescat