CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

5 de novembre del 2016

Recollida de signatures contra l'incivisme, brossa, botellots, sexe i drogues als Jardins Vapor

Joves saltant entre les restes romanes dels Jardins Vapor. Foto cedida pel veïnat

Un cop més, els Jardins Vapor al Barri del Port, lluny de ser un espai conegut turísticament per les restes romanes de l'antic port de Tàrraco, ho és per continuats episodis d'incivisme i molèstia als veïns per culpa de l'habitual ús com a punt de reunió de grups de joves.

Ja en ocasions anteriors l'espai ha estat notícia per la brutícia (veure), per botellots (veure), indigencia (veure) i per ser punt de trobada de grups i bandes juvenils amb molèstia al veïnat (veure). Ara, tal és la indignació del veïnat que s'ha iniciat una recollida de signatures per part de diverses comunitats de veïns amb l'objectiu que l'Ajuntament actuï i posi remei.


Un grup ampli de joves sota les passarel·les dels Jardins Vapor. Foto cecida pel veïnat
"Estic mirant de vendre el pis, ja que és insuportable viure-hi. Truquem a la Guàrdia Urbana i ens diuen que no poden venir cada 20 minuts, és una vergonya!" denuncia una veïna. I es que el circuit de les escales fixes amb terrases annexes a les escales mecàniques del carrer Vapor "esdevenen un lloc òptim per quedar-hi resguardats" i fins i tot sota de les passarel·les. "Allà fan el que volen i passen desapercebuts a la vista però no al soroll i al xivarri que generen cada dia" explica el veïnat. "Posen música, parlen i es relacionen amb fort xivarri i crits, beuen, consumeixen i venen droga, es pixen...". Segons apunten, també hi ha activitat a la nit, on algunes parelles fins i tot tenen sexe.

Joves durant la nit. Foto cecida pel veïnat
Per aquest motiu el veïnat vol reclamar major presència policial a peu i que l'espai quedi vigilat o bé es tanqui. Algunes de les imatges facilitades fins i tot mostren com els joves atempten contra les restes romanes saltant entre les pedres. Adrià Recasens, vocal de Joventut de l'A.V.V del Port, rebutja aquesta actitud, ja que "no és el que volem al barri. Ens hem proposat iniciar activitats i propostes per reactivar-lo i atreure el jovent precisament per evitar que ocupin el temps lliure d'aquesta manera". En aquest sentit l'entitat veïnal està oberta a iniciar nous incentius com grups de teatre, xerrades i projeccions, formar una batucada o grup de grallers, formar part de la colla gegantera o el carnaval, entre altres.

L'A,V,V del Port per tal de donar suport a la recollida de signatures, també en recull i farà arribar aquestes molèsties al consistori.