CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

21 de desembre del 2016

La nova Junta Directiva de l'A.V.V del Port, aprovada en Assemblea amb Rosa Puig com a nova presidenta

Foto de grup amb part de la nova Junta. Foto: Blog Barri del Port.

Aquest dimarts a la tarda la Junta Directiva de l'Associació de Veïns del Port de Tarragona, que es va renovar recentment de forma provisional després de diversos mesos d'impàs des de la mort de l'anterior president, va ser aprovada formalment i per unanimitat per la cinquantena d'assistents a l'Assemblea a la qual estaven citats els socis.

Aquests mesos de provisionalitat han servit per a què la que ha estat presidenta en funcions, Rosa Puig, anteriorment vicepresidenta, hagi testat a cadascuna de les persones amb les quals havia dipositat confiança per formar equip, i acabar de decidir a quins membres mantenir, presentar i amb quines funcions.

Treball, esforç i il·lusió

La junta provisional ha treballat amb esforç aquests mesos renovant i revitalitzant l'associació i l'activitat envers el barri amb ganes, il·lusió i empenta. En aquest sentit s'havia estrenat per exemple la nova vocalia de Joventut, Cultura i Festes (ara serà una Comissió) amb la qual s'ha engegat un taller de manualitats infantils ja en marxa, un curs de gralles i timbals per a l'entrada del nou any, la passada programació de la Setmana Cultural amb Castanyada i Halloween, la programació de Nadal i amb ulls posats també posteriorment a Carnaval. Del mateix mode es van celebrar amb èxit les Festes del Barri del Port el passat estiu amb novetats i el 25è aniversari de La Cucafera amb restauració inclosa, entre altres.

Rosa Puig dirigint-se als socis assistents a l'Assemblea on s'ha presentat
i aprovat la nova Junta Directiva. Foto: Blog Barri del Port
D'altra banda s'ha treballat de forma decidida, crítica i reivindicativa pels interessos del veïnat denunciant i reclamant a l'Ajuntament major neteja dels carrers, places i solars, arranjament de carrers i façanes en mal estat, major vigilància i presència policial contra l'incivisme i vandalisme, entre altres reclams.

L'A.V.V del Port també ha fet un rentat de cara amb alguns canvis a la distribució del local social per complementar els aires de renovació que acompanyen a la nova junta i d'altres que s'aniran fent, En aquest sentit es preveuen jornades de portes obertes properament, amb objectiu de donar a conèixer més l'associació i que el veïnat s'apropi i sigui més actiu i participatiu amb els serveis i suport que s'ofereixen.



LA NOVA JUNTA:

L'Assemblea, que també va servir per tractar altres temes com donar compte de l'activitat econòmica del 2015, no va rebre proposta de cap altre candidatura ni cap oposició a la proposta de Rosa Puig que esdevé oficialment nova presidenta veïnal fins al 2020, junt al nou equip que es detalla a continuació:

Rosa Puig, nova presidenta AVV Port

-Presidenta: Sra. Rosa Puig

*Persona responsable al capdavant de l'associació i de la Junta Directiva.

*Annexe: Assumeix les tasques de Seguretat i Civisme (Persona encarregada de vetllar per la seguretat del barri i en col·laboració amb els agents policials de la ciutat (Guàrdia Urbana, Policia Portuària i Mossos d'Esquadra) per prevenir l'incivisme, el vandalisme i els actes delictius i il·legals al barri) i titular de l'Àrea de Cultura.


-Vicepresidenta: Sra. Mari Carmen Puig

*Suplent del president/a i suport

-Secretari: Sr. Adrià Recasens

*Persona de confiança del president/a i suport en tasques administratives de l'entitat, així com prendre acta de sessions, reunions i assemblees.

*Annexe 1: Assumeix la direcció de la nova Comissió ‘Joventut, Cultura i Festes’ (Representant de l'àrea encarregada d'impulsar i mantenir actiu el barri i el veïnat amb propostes de la vessant cultural i festiva, oci i esbarjo durant tot l'any (Carnaval, Setmana Santa, Sant Jordi, Festes del Barri, Sant Magí, Santa Tecla, Setmana Cultural, Castanyada/Halloween, Nadal...) i impulsar/activar el públic infantil i jove). Hi formen part: Sr. Paco Ruiz, Sra. Mari Carmen Puig, Sra. Pilar Budesca, Sr. Raül Queipo, Sra. Begoña Fernández, Sra. Ángeles Manero, Sra. Montse Puig i Sra. Núria Bartolomé.

*Annexe 2: També s’encarrega de la tasca de Cap de Comunicació i Relacions Ciutadanes: Periodista/persona encarregada de promocionar, donar a conèixer i informar de l'actualitat, història i activitat del barri, a més d'establir la relació i lligam entre els mitjans de comunicació, el veïnat i resta d'entitats i agents actius (socials, comercials, polítics, culturals...) de la ciutat amb l'associació. Paral·lelament des de fa cinc anys, creador i al capdavant del Blog del Barri del Port i Barri del Port TV (aquest ara amb suport de Raül Queipo) que tot i que dóna cobertura a l'A.V.V del Port, esdevé mitjà de comunicació independent al barri, amb l'actualitat, història i activitat, també d'altres entitats i agents de la Part Baixa.

-Vocal d'Urbanisme: Sr. Ramón Vargas

*Persona encarregada de vetllar per unes bones condicions i infraestructures i mobiliari urbà del barri (ascensors i escales mecàniques, semàfors, bancs i gronxadors, cablejat, papereres...) així com façanes i edificis.

-Vocal de Neteja Pública: Sra. Mercedes Canovaca

*Persona encarregada de vetllar per un barri net tant en els carrers, places, solars i infraestructures, així com la recollida d'escombraries (contenidors) i plagues (rates, paneroles...)

-Vocal de Gent Gran: Sra. Isabel Núñez i Sr.Antonio Raimo

*Persona encarregada de promoure l'activitat i esbarjo de la Gent Gran del barri, vetllar pels seus interessos i atenció.

-Vocal d'infraestructures i publicitat: Sr. Toni Raimo i Sra. Mari Carmen Dattoli

*Persona encarregada en el suport organitzatiu i infraestructures, així com missatgeria

-Vocal de Medi Ambient: Sra. Begoña Fernández

*Persona encarregada de vetllar per un barri saludable

-Vocal de veïnat: Sra. Núria Bartolomé

*Persona encarregada d'escoltar i recollir reclams i queixes veïnals per traslladar-les al president/a

-Vocal de Benestar Social: Sr. Josep Andrés Pedrola

*Persona al capdavant d'aquesta nova vocalia que té com objectiu ajudar i donar suport a les persones i famílies desfavorides del barri i en perill d'exclusió social. Una àrea en defensa de les necessitats bàsiques i de respecte amb les llibertats i condicions ideològiques, sexuals, ètnia/raça, etc.