CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

6 d’abril del 2018

Mobilitzacions al carrer "per un Barri del Port digne", el reclam majoritari de la reunió veïnal amb un centenar d'assistents

Un instant de la reunió. Foto: 

Entorn d'un centenar de veïns/es i fins i tot alguns comerciants/empresaris del Barri del Port han format part aquest dijous tarda de la reunió convocada per l'Associació de Veïns del Port, sota el títol 'Per un barri digne, i en la qual les peticions de mobilitzar-se al carrer han destacat entre les mesures reivindicatives proposades pels assistents.

L'Associació ha fet un balanç molt positiu de l'assistència donat que la reunió ha omplert el local veïnal del carrer Reial,9 Baixos fins al punt que molts assistents s'han hagut de quedar dempeus al final de la sala i al lateral, al passadís d'entrada a causa de la gran afluència de públic on també hi han assistit diversos mitjans de comunicació.

La falta de comerç, de neteja i la inseguretat, les grans preocupacions

Dirigida per la presidenta en funcions, Mari Carmen Puig, i el secretari, Adrià Recasens, encarregat també de la tasca comunicativa i de l'àrea de joventut, cultura i festes, la reunió ha començat repassant l'estat actual del barri i les seves problemàtiques com a motiu de la convocatòria (més detalls) i ha servit per compartir impressions amb els veïns, així com mostrar la tasca que en aquest sentit realitza l'entitat.

Entre els reclams i preocupacions destaca la manca de neteja a carrers i places, la situació d'abandonament de molts solars i edificis vells, així com la inseguretat per l'augment d'ocupacions il·legals, trifurques i episodis de vandalisme, junt amb la creixent manca i falta d'aposta comercial. També s'ha assenyalat crítiques per l'aparcament al barri o el propi incivisme veïnal pel que fa a excrements dels gossos, la brossa i els voluminosos.

Intervenció de Toni Vera, de l'Associació d'Empresaris BaixaTGN

El veïnat disposat a mobilitzar-.se

Davant la falta de voluntat política i de solucions, els assistents, amb ànims evidents de crispació i molèstia, han reclamat i plantejat diversos tipus de mesures de protesta com col·locar pancartes a finestres i balcons, personar-se al plenari i proposar mocions, o manifestar-se unint les dues places del barri tallant fins i tot el carrer Reial i/o Apodaca.

En aquest sentit l'Associació ha volgut assenyalar que aquesta reunió suposa un primer pas per escoltar les mesures que els veïns estan disposats a emprendre, per tal de donar-ho a conèixer a l'Ajuntament en un pas següent, junt als reclams i necessitats a fi de conèixer quins compromisos municipals s'estableixen, abans de passar a mesures majors.

Així i tot, els assistents han valorat que cal passar a l'acció i fins i tot han criticat que l'alcalde no estigués present com antigament feia per poder-li transmetre les queixes personalment i s'ha reclamat plantejar una nova reunió veïnal oberta i amb la seva presència, o per contra sol·licitar-ne una a l'Ajuntament on pugui anar la Junta acompanyada pel veïnat en comitiva fins a la Plaça de la Font i esperar-se fora en mostra de suport.



Major implicació del veïnat i continuïtat de l'Associació

Des de l'entitat veïnal també s'ha aprofitat a fer una crida a la col·laboració demanant major implicació per part del veïnat i permetre que pugui tirar endavant, ja sigui associant-se per donar suport econòmicament a les despeses de l'entitat (la quota anual individual és de 12 euros, 18 en parella, 20 per tres persones i 22 per quatre o més membres)  i/o donant suport a la tasca voluntària dels seus membres aportant qualsevol tipus d'ajuda/col·laboració i sumar així esforços. En aquest sentit alguns dels assistents han deixat les seves dades per mantenir contacte i d'altres fins i tot han sol·licitat associar-se.

Del mateix mode, i de suma importància, s'ha anunciat la necessitat de cercar gent amb ganes i temps, disposada a formar part de la Junta per garantir la seva renovació, així com candidats a president/a per agafar el relleu del càrrec que Puig deixarà a l'estiu, una de les preocupacions actuals de l'entitat.

Abans d'arribar en aquest punt, serà ara quan l'Associació valori quins són els següents passos a seguir, tenint en compte els reclams manifestats durant les dues hores de durada de la reunió i mantenint el seu objectiu i intenció de reclamar ''un barri digne'' amb les mesures que siguin necessàries i encara més amb els suports rebuts per fer-ho.

VÍDEO COMPLET: