CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

8 d’abril del 2018

Quins passos seguirà ara l'A.V.V. del Port en defensa #PerUnBarriDigne?

Mari Carmen Puig, presidenta en funcions, amb documents
i reclams veïnals durant la reunió #PerUnBarriDigne
Després de la reunió veïnal #PerUnBarriDigne convocada i celebrada a l'A.V.V del Port el passat dijous 5 d'abril amb un centenar d'assistents (detalls i vídeo), i on majoritàriament es van reclamar mobilitzacions al carrer en defensa del Barri del Port, ara què? quins seran els següents passos a seguir? són preguntes que es deuen fer els veïns i assistents.

Per a què va servir la reunió?

"Va ser molt positiva tant pel nombre d'assistents com per conèixer fins quin punt està disposat el veïnat per defensar el barri i les mostres de suport i ganes de treballar i col·laborar" indiquen. Ara l'associació, seguint les peticions de la reunió, ha confeccionat i actualitzat aquest cap de setmana un acurat document amb les mancances, queixes i problemàtiques, i l'estat actual de la Part Baixa en general i Barri del Port en concret. "Ens servirà per a donar-ho a conèixer a tot aquell que ho demani i s'interessi per saber les nostres necessitats, i aviat estarà també disponible públicament per a la seva consulta". D'altra banda, s'establirà contacte, reunions i comissions amb alguns dels assistents que amb aquest interès van deixar les seves dades.

Es duran a terme les mobilitzacions?

L'entitat veïnal afirma que "recollim i tindrem molt presents aquestes propostes de protesta però abans, tal com vam anunciar a la trobada, volem anar a passos i primer donar una última oportunitat i marge a l'Ajuntament abans d'emprendre aquest tipus de mesures que en cap cas descartem".

A què esperar si fins ara no ha hagut resposta ni solucions?

Des de l'associació s'indica que a la reunió també es van proposar altres mesures i passos previs a tenir en compte com rondes de contacte amb la resta de formacions polítiques o fins i tot sinergies amb associacions veïnals properes i de la Part Baixa com Torres Jordi i Serrallo.

Reaccions polítiques?

"Tenint en compte les intencions del veïnat i l'estat crític actual del barri, volem veure qui s'interessa en escoltar-nos, ja sigui l'equip de govern o resta de partits". En aquest sentit, aquest mateix dilluns hi ha tancades dues reunions amb formacions polítiques que ja ho han sol·licitat.

Des de l'associació sempre s'ha criticat que els partits polítics només s'interessen i visiten l'entitat en període electoral. "L'any vinent arriben les municipals i sabem que ara els hi convé, així i tot mai hem estat tancats a ningú i molt menys ara, però no serem nosaltres qui trucarem, ja ens hem cansat". Tanmateix "l'associació és apolítica, ja que està formada per molta gent i cadascú té les seves idees, per tan qualsevol defensa i ajuda és benvinguda" indiquen. I es que alguns dels veïns assistents també van proposar la presència al plenari física i/o en forma de mocions, "una opció que també valorarem".

I després?

"Un cop parlem amb tots aquells partits que ens ho demanin, convocarem novament al veïnat i/o als voluntaris en representació seva, i sol·licitarem la presència de l'alcalde, tal com a la reunió ens van demanar". En cas contrari, "els veïns van manifestar la intenció d'anar en comitiva a reclamar-ho fins a l'Ajuntament" indiquen. "Per part nostra també caldran reunions concretes amb els diversos regidors, especialment els de Neteja i Espai Públic, Seguretat Ciutadana i Comerç, junt amb l'Associació d'empresaris BaixaTGN" expressen.

Esperançats?

"No", confessen des de l'associació. I es que després d'anys de reclams, l'entitat veïnal considera que cal passar a l'acció, ja sigui per part seva o de l'Ajuntament. "Donarem un últim marge de confiança però no ens acontentarem amb un pla de neteja a fons d'una setmana com s'acostuma a fer o la col·locació de quatre noves papereres, el problema actual del barri va molt més enllà i cal atacar-ho amb urgència per ressuscitar-lo pel bé de tota la ciutat o massa tard ja no hi haurà marxa enrere i tots ho lamentarem, està en les seves mans" lamenten.