CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

21 d’abril del 2018

El plenari municipal aproba crear els agents cívics i policies de barri

Dos agents patrullant a peu el Barri del Port, tal com
 es reclama. Foto: Blog Barri del Port

Des de l'Associació de Veïns del Barri del Port es valora positivament l'aprobació de dues mocions del passat plenari municipal de l'Ajuntament de Tarragona, celebrar aquest divendres 20 d'abril. D'una banda la creació d'agents cívics per vetllar el cumpliment de les ordenances i el civisme a la via pública, i per altra la implantació dels policies de barri per a una major seguretat als carrers i entre el veïnat, que haurien de patrullar a peu, segons l'entitat.

ERC va portar al plenari la moció per implementar una xarxa d'agents cívics de proximitat en diversos barris de Tarragona. El partit argumenta que els episodis d'incivisme viscuts darrerament ocasionen molèsties de convivència. La moció va ser aprovada amb 20 vots a favor i dues abstencions. 

Reclams veïnals per major presència policial als carrers

Per altra banda el PDECat va portar al plenari la proposta de crear la policia de barri que va obtenir 23 vots a favor, dos en contra (de la CUP) i una abstenció (ICV). L'objectiu d'aquesta mesura és crear una figura de policia de barri que vetlli per la prevenció, la seguretat i la convivència de la ciutat mitjançant una parella d'agents de proximitat des de la Guàrdia Urbana, amb l’objectiu d’anticipar-se als possibles conflictes i intervenir de forma ràpida i eficaç davant de la resolució de problemàtiques. El partit assegura que és una de les demandes més nombroses del teixit associatiu de Tarragona, que els veïns reclamen una major presència policial i que els furts o els robatoris a habitatges i vehicles, així com vandalisme i episodis de violència, són preocupants. 

Des del mateix partit, i en el torn de precs i preguntes, el regidor Didac Nadal, demanava que s'escoltin els reclams i mancances dels veïns del Barri del Port per dignificar la Part Baixa. 

Des de l'Associació s'espera que totes dues mesures d'implantin el més aviat possible ja que són necessitats del tot urgents i esperen que no es quedi en res o que enlloc de que cada barri en dispongui, s'assenyali falta de personal i s'habilitin parelles rotatives entre les zones.