CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

30 d’abril del 2018

Investigacions judicials obertes a la Part Baixa amb ajuda de la videovigilància

Sala de control de la videovigilància de la Part Baixa. Foto: ACN

Segons informa la Cadena Ser Tarragona, la Guàrdia Urbana ha rebut de moment nou peticions per veure les imatges enregistrades per les càmeres de videovigilància de la Part Baixa, per assumptes relacionats amb robatoris amb força, danys a vehicles i accidents de trànsit. D'aquests casos, gairebé la meitat (quatre concretament) han acabat sent investigats pels jutjats. 

D'aquesta manera cal fer evident que lluny del que pugui semblar, els aparells estan controlant i enregistrant tots els moviments les 24 hores, i per tant, no nomès serveixen per captar accions concretes sinó per fer seguiment d'individus relacionats amb fet produïts, a partir de pistes i descripcions que es puguin aportar a la Guàrdia Urbana i que ajudin a investigar i resoldre qualsevol acte, sospita o fet delictiu. 

Des de l'Associació de Veïns del Port, la presidenta en funcions, Mari Carmen Puig, considera que les càmares s'han instal·lat set anys més tard des que es van sol·licitar, i que per tant les seves ubicacions no cobreixen tots els punts crítics actuals, i fins i tot que donada la seva presència a la zona propera a l'estació, la inseguretat i les accions delictives, s'estarien donant a altres indrets i punts del barri.

Del mateix mode s'anima a aprofitar la seva presència per a que el veïnat reclami quan sigui necessari a la Guàrdia Urbana, qui en fa control des de la comissaria, la revisió, investigació i visionat de les imatges per tal de resoldre problemes i accions al barri, així com a complement en denúncies. 

Segons l'emissora, Javier Villamayor, regidor de seguretat, explica que aquest any “és clau per fer una bona avaluació i veure si serveix per prevenir l’incivisme i els fets delictius, que pensem que sí”. Afegeix que es millorarà la resposta davant de certs actes en fase d’investigació i que s'estudia ampliar-les a altres zones de la ciutat i barris on ja s'està reclamant.