CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

5 de juliol del 2018

Com dessallotjar ocupes fàcil amb la nova llei

ocupes al barri del port a la part baixa de tarragona
Imatge d'un dessallotjament d'ocupes al Barri del Port, Part Baixa de Tarragona

Et preguntes com desallotjar ocupes de forma fàcil? Si et preocupa perque pateixes aquesta situació, ja sigui en un pis de la teva propietat o a la teva comunitat de veïns, la nova llei sembla que ho facilita tot més.

Portes forçades, vidres trencats, la llum/aigua/gas punxats, problemàtiques i males companyies entorn l'edifici, bruticia en zones comuns, escàndols, inseguretat.... són ingredients habituals entorn a les ocupacions il·legals, un problema cada cop més preocupant també al Barri del Port i la Part Baixa de Tarragona.

Un mal son no tan sols del propietari del pis ocupat ja que qui més el pateixen són els veïns. Ara, amb la nova o reformada llei d'Enjudiciament Civil que va aprovar el Parlament el passat mes de juny i que el passat dilluns 2 de juliol va entrar en vigor, podriem trovar llum d'esperança.

Dos mesos per dessallotjar els ocupes

I es que aquesta nova llei preveu solucionar en un màxim de dos mesos aquestes situacions, que fins ara podien allargar-se dos anys. A partir d'ara ja no és necessari que les víctimes negociïn un rescat, acudeixin a empreses especialitzades en desallotjaments expeditius o per contra, se sotmetin a un interminable calvari judicial.

Mitjançant un judici verbal el propietari pot reclamar a un jutjat civil l'immediat lliurament del seu habitatge, demostrant que és seu. Això serà requerit als ocupants, encara que siguin desconeguts. Aquests hauran de comparèixer en un plaç de cinc dies davant el jutge acreditant si tenen títol per poder viure en aquest pis i en cas contrari es dicta una interlocutòria que no es pot recórrer i dóna lloc a l'immediat dessallotjament.

No afecta als pisos dels bancs

Aquest desallotjament exprés, iniciativa del PDeCat, va rebre els vots en contra de PSOE i Podemos i serà solament aplicable a habitatges de propietaris que siguin persones físiques o pisos socials, quedant exclosos pisos dels bancs, inmobiliàries, etc.