CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

20 de febrer del 2019

La rehabilitació de l'antic edifici del Port començarà a l'abril

El Port de Tarragona ha adjudicat les obres de rehabilitació de l’antiga seu que començaran a l’abril per acabar en un any i mig. Això vol dir que el nou edifici es podria estrenar la tardor de 2020. 

L’empresa escollida és la UTE formada per COMSA, SAU i Gestión Ingeniería y Construcción de la Costa Dorada (GICSA) i el valor dels treballs és de 4’7 milions d’euros.


La intervenció comprèn una rehabilitació integral de l'edifici que, amb 4.828 m² construïts, es destinarà a ús administratiu i de serveis portuaris.

L'immoble va quedar buit el juny de 2010 quan es van traslladar les oficines justament al costat. L’antic edifici requeria una rehabilitació integral per adequar-lo a les noves normatives constructives, d’eficiència energètica, habitabilitat, comunicacions i seguretat.

Des de 2013, el Port de Tarragona va començar a treballar per donar-li nous usos i recuperar l’antic edifici per integrar-lo al skyline de Tarragona.

Després d’estudiar diferents opcions i possibles usos , es va decidir optar per un model mixt d’ús administratiu i de serveis portuaris. D’aquesta manera, els serveis de Port Control, avui dia ubicats al moll de Catalunya, es traslladaran a l'última planta de l’edifici. A la planta cinquena, s’ubicaran els serveis tècnics i administratius de Salvament Marítim, l’àrea de senyals marítims de l’APT i l’àrea administrativa de la Corporació de Pràctics. També hi haurà sales operatives per a Capitania Marítima i per a la Direcció d’Operacions Portuàries així com una sala de crisis.

Pel que fa a la resta de plantes es preveu acollir oficines per terceres empreses que estiguin interessades en aquesta ubicació, en dues plantes, i alhora està previst destinar dues plantes més per a ús de la mateixa Autoritat Portuària.

Per últim, la planta baixa permetrà obrir l’edifici a la ciutadania amb serveis de caràcter públic com una sala d’actes i un centre d’interpretació del Port, que donarà a conèixer a la societat la història i evolució de la infraestructura portuària.