CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

3 de febrer del 2019

El projecte 'P-Art Baixa Circuit' de CreActives guanya la convocatòria de 'Diners al carrer' amb 500€ per pintar murs i solars del Barri del Port

Amb una dotació de 500€ de finançament, el projecte 'P-Art Baixa Circuit' del col·lectiu CreActives ha estat el més votat i guanyador de la 1a convocatòria 'Diners al carrer' de la CUP.

Aquesta iniciativa consisteix a finançar tres projectes socials d'entitats de la ciutat de Tarragona amb l’objectiu de donar suport i fomentar el desenvolupament d’iniciatives i projectes que, amb voluntat de transformació social a la ciutat o l’entorn més proper, fomentin la participació, l’apoderament i la xarxa entre comunitats i persones.


Els altres dos projectes que han quedat en 2a i 3a posició i també rebran 500€ cadascun són 'Movem fitxa amb les maletes viatgeres!' de l'AMPA El Serrallo i Comunitats d’aprenentatge de l'Institut Escola Mediterrani.

'P-Art Baixa Circuit' és el nou projecte artístic que vol impulsar a partir d'aquest 2019 'CreActives', un col·lectiu sorgit al Barri del Port de Tarragona de la mà de Montse Gesti, Marina Vives, Laura Royo i Leo Sanchís, quatre veïnes del barri que es mostren estusiasmades amb el resultat i agraïdes amb el suport que ha rebut el col·lectiu i projecte que sorgeix en un context de mobilitzacions i reivindicacions veïnals per a la millora del barri, i que creuen també en l’art com a instrument de transformació i canvi.

En aquest sentit CreActives pretén promoure la transformació social del barri a través del foment de la participació dels veïns i veïnes mitjançant un canal artístic i sota el paraigües, suport i col·laboració de l'Associació de Veïns del Port.

El projecte 


'P-Art Baixa Circuit' es planteja com un projecte de llarga durada amb l'objectiu de generar un circuit artístic que activi recorreguts i relats alternatius del Barri del Port i integri l’art actual als seus carrers pintant murs i parets cecs. A la vegada, enfortir els vincles de pertinença dels joves i els veïns en general del Barri a través de l’aprenentatge i la producció en primera persona d’art al carrer, i incentivar que la joventut del barri conegui millor els artistes de la ciutat de Tarragona i la seva mentoria amb artistes locals com Mar Borrajo, Marta Contreras, Berta Artigal, Jordi Gallus, Tziki i Pere Smar, Armand, Gaser, Orion Leim i Lluc Queralt, entre altres.