CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

1 de febrer del 2019

El veïnat del Barri del Port segueix patint constantment els robatoris i danys a vehicles amb indignació

Un dels vehicles afectats. Foto: @txema2608
El trencament de finestres i vidres a vehicles per cometre robatoris s'ha convertit en un fet habitual i constant al Barri del Port on s'acumula ja centenars de casos des que el problema va començar a detectar-se al passat any, i aquest blog ha fet publicacions al respecte de forma repetida.

Els carrers més habituals i perjudicats són el carrer del Mar davant la via de tren i Vidal i Barraquer davant el parc de la Tabacalera, dos indrets que coincideixen en nomès tenir balcons i finestres a un cantó, tot i que també s'hi han produït a altres carrers com Lleó i Smith, d'entre altres de la ciutat, tot i que aquest barri és el més habitual.

Aquest fet ha provocat que fins i tot molts veïns optin a no estacionar els seus vehicles en aquests carrers tot i que no és fàcil i acostuma a agreujar el problema i dificultat d'aparcament que ja té el barri, fet pel qual hi ha veïns que han patit aquests robatoris i afectacions en més d'una ocasió amb els perjudicis que suposa.



La passada nit de dimecres els fets s'han tornat a repetir i alguns veïns i veïnes es trobaven l'endemà els seus vehicles amb la petita finestra del darrere trencada. Tot apunta que l'objectiu és introduïr el braç per sostreure el que pugui haver al maleter.

La indignació del veïnat cada cop és més elevada i se suma a la impotencia de que no es doni cap tipus de remei ni solució a aquests fets. "Fins a quan hem de suportar aquesta situació? ningú farà res?, ens haurem de prendre els veïns la nostra propia justicia i fer guardies i donar una bona escarmentada al responsable o responsables per que se els hi treguin les ganes de seguir-ho fent?" són les preguntes que amb rabia indica un dels afectats a qui han trencat els vidres del cotxe en fins a cinc ocasions. 

Una altra afectada es pregunta que "Si resulta que hi ha detencions puntuals i la persona o persones tornen a sortir a actuar impunement, què hem de fer els veïns? seguir-ho permetent?". I afegeix: "A sobre que paguem per estacionar al carrer, després ens hem de trobar el cotxe afectat i en diverses ocasions. Els cossos de seguretat que paguem, què fan al respecte?" lamenta emprenyada. Per aquest motiu fins i tot voldrien que es poguès identificar al responsable o responsables i penjar-ne la foto pels carrers del barri o que se'l poguès assenyalar públicament. En aquest sentit fa una crida a qui tingui informació s'hi sumi a fer-ho.