CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

31 de gener del 2019

La Part Baixa estrenarà la L20 de bus per reforçar el servei de l'EMT els caps de setmana

Bus L41 al Barri del Port. Foto: Blog Barri del Port
A partir del proper estiu, la Part Baixa de Tarragona comptarà amb una nova línia de bus per part de l'EMT de Tarragona, la L20 per reforçar la cobertura bus del Barri del Port i el Serrallo amb el centre i la Part Alta, els caps de setmana.

Tal com publica el Diari de Tarragona, i ha pogut conèixer el Blog del Barri del Port, l'Empresa Municipal de Transport Públic de Tarragona (EMT), presidida per la consellera Begoña Floria, vol atacar així la demanda del veïnat i les queixes per falta de cobertura de la L41 i poques freqüències de L21, L22 i L23 el cap de setmana a la zona, i millorar així el servei.


De fet aquestes línies suposen un 10% de l'ús a la ciutat al 2018, segons indica el rotatiu, el que signifiquen un total de 981.939 trajectes al llarg del passat any. 

La L41 el bus amb majors usuaris al Barri del Port


D'entre les línies amb pas pel Barri del Port, la L41 és la línia amb major ús amb 322.324 viatgers, especialment joves menors de 25 anys, compradors del bitllet senzill, jubilats i abonats de la T 20/90, donat que dóna cobertura entre l'estació de trens amb sortida i pas pel barri cap a la Plaça Imperial Tàrraco i el Campus Sescelades, però sense servei el cap de setmana.

Seguidament, indica el Diari, la L21 suma 160.883 viatgers i uneix l'estació de trens i el Barri del Port amb la Part Alta, el Campus Catalunya i la Plaça Imperial Tarraco mentre que la L23 suma 115.865 trajectes i enllaça el Barri del Port amb l'Hospital Joan XXIII. En aquests casos, els principals usuaris són jubilats, compradors de bitllet senzill –principalment persones no residents a Tarragona o que no són usuàries habituals de l'EMT– i abonats de la targeta 20/90.