CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

8 de juliol del 2020

Mascareta obligatòria a Catalunya partir d'aquest dijous en tots els àmbits


El veïnat del Barri del Port ha de saber que dur mascareta a Catalunya serà obligatori a partir d'aquest dijous, també quan es pugui mantenir la distància de seguretat.

Així ho ha confirmat la portaveu del govern, Meritxell Budó, a primera hora de la tarda, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Procicat que s'ha fet al migdia. "Les persones de més de 6 anys estan obligades a l'ús de la mascareta en la via pública, també en els espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic i que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat."

Per altra banda ha fet una crida a mentalitzar-se de la necessitat de dur mascareta:
"És imprescindible que tots tinguem al cap que tots som transmissors potencials".

Preguntada sobre situacions concretes com anar a la platja, per exemple, Vergés ha volgut remarcar que cal sortir de casa amb la mascareta posada: "La norma general és que tothom marxi de casa amb la mascareta, vagi a fer el que vagi a fer, però es mantenen aquelles exempcions que ja s'havien posat."

Per tant, cal posar-se la mascareta per anar a la platja, i treure-se-la només per fer alguna cosa incompatible amb dur-la, queden excempts els infants que assisteixen als casals d'estiu.

Tampoc no hauran de dur mascareta, per tant, les persones que els resulti contraindicat per motius de salut, ni les que estiguin desenvolupant activitats en què l'ús de la mascareta resulti incompatible, com ara la pràctica de l'esport.


Sancions de 100 euros per controlar contagis


La consellera Budó, d'altra banda, ha aclarit que les multes per incomplir aquesta mesura seran de 100 euros.

Amb l'entrada en vigor d'aquesta mesura, el govern pretén frenar el ritme de contagis de coronavirus, que ha obligat, per exemple, a confinar perimetralment la comarca del Segrià, on ja hi ha 15 brots actius.

La mesura arriba quatre mesos i mig després de detectar-se el primer cas de Covid-19 a Catalunya, el 25 de febrer, i tres setmanes després d'iniciar-se el camí a la "nova normalitat", en paraules del govern espanyol, el que la Generalitat anomena "represa".

També després de diversos debats sobre si calia recomanar-ne l'ús, primer, i fer-la obligatòria, després. Fins ara, la mascareta només era obligatòria a l'aire lliure quan no es podia respectar la distància de seguretat. A partir d'ara, en canvi, el govern considera que la mascareta és una mesura de protecció que s'ha d'aplicar per norma general.