CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

13 de juliol del 2020

El Port de Tarragona compensa amb zones verdes les més de 1.500 tones de CO2


Les zones verdes, els jardins i la plantació de noves plantes, arbres i arbusts dins de l’espai del Port de Tarragona contribueixen a compensar anualment l'equivalent a més de 1.500 tones de CO2, com una de les línies de treball del Port per fomentar el creixement sostenible i la protecció de l’entorn perquè sigui més agradable i sostenible. 

L'entitat treballa en la reforestació dels espais degradats o sense ús específic per a la creació de zones verdes amb plantes autòctones o totalment adaptades al clima mediterrani. A més de la substitució de zones verdes d’alts requeriments hídrics per altres que no requereixin tanta aigua i la creació d’espais amb alta biodiversitat amb plantes mel·líferes per atraure insectes pol·linitzadors.

Les noves zones verdes incorporen plantes autòctones i d’altres regions de clima mediterrani que són utilitzades en jardineria de baix manteniment.
Entre les properes intervencions hi ha la creació del jardí de l’antiga seu de l’APT, l’augment de jardineres al Passeig Marítim, la quarta plantada solidària a l’accés del Moll de Reus, l’execució del jardí del nou Museu del Port, i la restauració de l’Espai Xarxa Natura 2000. En aquest darrer cas, es tracta d’un projecte amb una inversió de més de 2 milions d’euros que significarà la recuperació de l’entorn natural i la restauració d’un ecosistema en perill, amb la reintroducció d’espècies autòctones protegides, entre d’altres actuacions de millora i potenciació dels hàbitats naturals.