CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

1 de juliol del 2020

La Cistelleria Joan Rosell del carrer Apodaca tanca després de 153 anys d'història

Una imatge de la Cistelleria Joan Rosell del Barri del Port

Aquest dimecres baixa la persiana al Barri del Port la Cistelleria Joan Rosell, ubicada al carrer Apodaca,7, després de 153 anys d'història.

El que és una de la botigues més antigues del barri posa punt i final a una llarga trajectòria i com una de les poques o única cistelleria que hi quedava a la ciutat.

Fundada inicialment com esparteria l'any 1867 per Antoni Veciana, comerciant de Barcelona, la botiga va quedar en mans de Pere Rosell l'any 1922 qui va fer evolucionar el negoci derivant-lo cap a cistelleria quan als anys 50 va haver un declivi i crisi de l'espart. Va ser l'any 1945 quan l'establiment va passar a mans de l'actual propietari, Joan Rosell, net i 3a generació de la família.
Imatges antigues de la Cistelleria Rosell

La botiga es caracteritzava per la seva varietat de cistelles fetes artesanalment mantenint la tradició de l'antic ofici dels cistellers, a banda de persianes, cortines i cordilleria. Les cistelles eren molt habituals en temps antics però novament també en l'actualitat cada cop més com una alternativa sostenible per fer la compra i evitar les bosses de plàstic que tant perjudiquen el medi ambient. 

El seu propietari indica que tot i que el negoci funcionava bé, altres oportunitats i projectes laborals han portat a prendre la decisió de tancar la cistelleria.

D'aquesta manera, l'establiment se suma a d'altres que han anat desapareixent i tancant al Barri del Port on l'oferta comercial cada cop és més reduïda.