CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

24 de juliol del 2020

Sala Zero i Premium Club tornen a baixar la persiana al Barri del Port davant la resolució de la Generalitat


La Sala Zero i Premium Club es veuen obligats novament a tornar a baixar la persiana dels seus locals al Barri del Port aquest cap de setmana i durant 15 dies, després que el Govern de la Generalitat anunciés aquest divendres a les 19h l'ordre de tancament de totes les discoteques, sales de festa i activitats musicals amb pistes de ball de Catalunya a causa de la situació epidemiològica. Segons ha anunciat el govern català, el nombre de contagis en augment ha obligat a adoptar "mesures especials de contenció", entre les quals també hi ha restriccions horàries als restaurants, bars i guinguetes de la seixantena de municipis on ja hi havia restriccions.

En aquest sentit Sala Zero denuncia i critica a les seves xarxes socials que la prohibició arribi amb un avís amb tant poc marge i amb el cap de setmana ja programat, reivindicant que "les sales de concerts no són l'origen dels rebrots'' i que hagin de tancar totes les sales ''independentment de les mesures i el compliment que hagin adoptat''. En aquesta línia Premium Club en anunciar el seu tancament des d'aquest mateix divendres agraeix als clients "el comportament exemplar demostrat a la nostra sala" i animen amb un "entre tots aconseguirem tornar a ballar". 

El comitè tècnic del Procicat ha anunciat aquesta tarda les noves mesures, que entraran en vigor a partir d'aquest dissabte i tindran una durada de 15 dies i ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania perquè no s'hagin de prolongar. Correspon a la policia local i a l'Administració de la Generalitat exercir les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures, i que el seu incompliment comportarà sancions.

El sector de l'oci nocturn indignat

Justament aquest dijous des d'ECALON, Gremi de Sales de Festa i ASSAC denunciaven mitjançant un comunicat que "l'assenyalament indiscriminat de l’Oci Nocturn com a un dels principals responsables dels rebrots indigna al sector de l’oci català". El sector demana formalment al President de la Generalitat un Pla de rescat sectorial.

Consideren que "les dades presentades últimament on es relata que una gran part dels rebrots son deguts al Oci Nocturn, son una manera mes d’estigmatitzar el sector i responsabilitzar-lo de allò que està totalment fora de les seves competències". A més assenyalen que "fa fa mes de 15 dies que no tenim resposta de la Conselleria, de manera que no hi ha cap Plà sectorial que reguli el sector i els pocs locals que estan oberts, estimem que solament el 40% del total, s’estan autoregulant aplicant les mesures que creuen convenient, però sense tenir cap guia detallada ni normativa aplicable específica per la nostra activitat".

En aquest sentit consideren que "des de el primer moment hem defensat que la única manera de evitar la propagació del Virus en els ambients de Oci es a traves de una estricta regulació que doni seguretat al públic però que permeti que la majoria de locals puguin obrir i exercir la seva activitat en condicions, i evitar així que proliferin els botellots, festes privades, raves clandestines, on no hi ha cap tipus de control sanitari i a les que malauradament no se’ls està fent un control i seguiment adient".