CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

18 d’octubre del 2020

El veïnat del Barri del Port podrà vacunar-se contra la grip a la Tàrraco Arena Plaça

El veïnat del Barri del Port que vulgui vacunar-se contra la grip podrà fer-ho des daquest dilluns 19 d'octubre a la Tàrraco Arena Plaça on s'ha habilitat espai per als usuaris del CAP Jaume I on engegar enguany la campanya de vacunació de la grip.

Aquest any vacunar-se contra la grip és especialment important perquè el coronavirus SARS-CoV-2 continua circulant i per aquest motiu i per no col·lapsar els Centres d'Atenció Primària i evitar la transmissió del virus, des de l’ICS Camp de Tarragona s'han habilitat diferents punts de vacunació fora dels  centres.

La grip és una malaltia respiratòria vírica que s’encomana fàcilment d’una persona a una altra. A Catalunya arriba amb l’hivern, la majoria de les vegades a partir de la segona quinzena de desembre, i s’incrementa habitualment durant les primeres setmanes de gener.

Produeix febre elevada, tos, mal de cap i malestar general. En la majoria de casos, les persones es recuperen en una o dues setmanes sense necessitat de rebre tractament amb fàrmacs específics. Els antibiòtics no curen la grip. És important seguir unes bones pràctiques d’higiene.

Població especialment vulnerable

En els infants molt petits, la gent gran, les persones amb malalties greus i les persones amb diverses malalties cròniques pot provocar complicacions greus que requereixen actuacions específiques. La millor manera de prevenir la grip és amb la vacunació.

Aquest any és especialment important vacunar-se. La coexistència de l’epidèmia de grip i la pandèmia de la COVID-19, dues infeccions que poden produir símptomes similars i que afecten de manera més greu el mateix grup de persones, pot suposar un risc més gran per a aquestes persones i comportar una sobrecàrrega important del sistema sanitari.

La vacunació contra la grip s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions en cas de patir la infecció, com ara: persones de 60 anys o més; dones embarassades i puèrperes; infants d'entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes de gestació); persones amb malalties cròniques; persones de centres per a la gent gran o altres institucions tancades; persones amb obesitat mòrbida; persones que en cuiden d'altres que pertanyen a qualsevol dels col·lectius esmentats o que hi estan en contacte, i professionals de la salut, sociosanitaris i docents.

Per demanar cita:

Contacteu al 93 326 89 01

Per internet a : http/ics.gencat.cat/visites

La meva salut (lamevasalut.gencat.cat)

L'entrada a la Tàrraco Arena Plaça es farà, a partir del pròxim dilluns 19 d'octubre, pel carrer Mallorca i hi haurà dos torns: un de matí i un de tarda, durant els dos mesos que durarà la campanya de vacunacions.