CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

6 d’octubre del 2020

Les entitats veïnals de Tarragona reclamen recuperar el superàvit de les subvencions

Les associacions de veïns (AAVV) de Tarragona reclamen, un cop més, que el superàvit de les subvencions que dona l’Ajuntament de Tarragona, és a dir, aquells diners que finalment no s’hagin gastat durant un any per qualsevol motiu, retornin a les associacions. Amb la situació causada per la covid-19, a més, que ha provocat i provocarà la cancel·lació de moltes festes i activitats, aquesta demanda ha agafat més força.

Gemma Fusté, presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de Llevant, lamenta que, aproximadament, «cada any es retornen uns 14.000 euros a l’Ajuntament que les AAVV no s’han acabat gastant i que van a parar a la caixa central del consistori, però aquests diners són de les associacions». En aquest sentit, Fusté considera que enguany, amb la pandèmia, «ens haurien de permetre quedar-nos amb el superàvit», mentre que defensa que la resta d’anys, en situació normal, els diners que no s’acabin gastant s’haurien de sumar a la quantitat total que es repartirà a les entitats veïnals de l’any següent. «No vull tornar un duro a l’Ajuntament perquè són diners de les AAVV que no acaben repercutint en aquestes». 

Alfonso López, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), defensa també que «no tenim per què perdre aquests diners». López recorda que anys enrere es repartien un total de 400.000 euros per totes les associacions i que aquesta xifra s’ha anat reduint fins als 160.000 euros actuals. Si bé el regidor de Cooperació, Hermán Pinedo, es va comprometre a augmentar 40.000 euros anuals aquesta subvenció durant quatre anys, segons López, enguany no s’ha pogut dur a terme per la covid-19. En aquest sentit, el president de la FAVT assegura que rebre de nou els diners sobrants ajudaria a recuperar tots els que s’han anat perdent amb els anys. 

Finalment, Jacinto Moreno lamenta també que fa anys que reivindiquen aquest retorn dels diners no gastats i critica que la resposta és sempre que «és molt complicat». Aquí, els tres presidents de federacions coincideixen en el fet que és una qüestió  de voluntat política. Moreno, que recorda que a Tarragona hi ha prop de 45 associacions de veïns i sosté que «volem que els diners que sobren cada any es tornin a repartir a les AAVV, per poder realitzar activitats i cursets als barris i que ho gaudeixin els veïns». 

L'Ajuntament no en té constància 

Malgrat que els tres representants veïnals asseguren que han traslladat aquesta demanda a Pinedo en diverses ocasions, des del consistori argumenten que l’edil «no en té constància i no pot fer declaracions al respecte».

Font: Diari Més.