CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

17 d’octubre del 2020

Els restauradors del Barri del Port afonten amb angoixa el tancament dels seus negocis


Des d'aquest dijous, els bars i restaurants del Barri del Port es troben tancats seguint les noves mesures i restriccions decretades per frenar els contagis de la covid-19 en plena segona onada de la pandèmia i que s'allargaran almenys durant 15 dies.

El sector de la restauració ho afronta amb angoixa i també amb indignació pels perjudicis que hi suposa per als seus negocis.

"La mesura arriba just quan ens comencavem a recuperar" indica Diego Rodríguez del Restaurant Bar Moderno al carrer Rebolledo, lamentant que "ara ens tornen a maxacar". En aquest sentit considera que "és indignant que nosaltres haguem de tancar quan cumplim totes les normes i no en canvi altres àmbits com les escoles o el transport públic on els busos van plens". 

Del mateix mode mostra la seva indignació Juan Carlos de Bar Els Arcs al mateix carrer qui indica que "estem indignats i molt enfadats".

Davant el tancament, alguns dels negocis han hagut de "reinventar-se" i aprofitar el sí poder servir menjar per emportar anunciant a xarxes socials la seva carta de plats per emportar. En la mateixa línia l'etiqueta #TgnTTMenjarperEmportar proposa a Twitter donar-los a conèixer.

El tancament arriba uns mesos després del primer confinament on el sector ja es va haver d'adaptar i invertir en mesures per a la reobertura (veure). Ara els restauradors esperen que almenys la mesura no s'allargui i es prorrogui més enllà ja que les pèrdues i les despeses suposen un sacrifici important i pot suposar un "cop de mort" per als petits negocis en un barri on el sector comercial ja està prou afectat.