CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

28 d’octubre del 2020

Una enquesta per decidir com serà el mercat de pagès de la Plaça dels Carros al Barri del Port


L’empresa municipal Espimsa està valorant el contingut d’una enquesta que va fer arribar a clients actuals d’aquesta, que treballen en mercadets no sedentaris, així com a posibles venedors, per determinar les característiques del mercat de pagès que vol ubicar a la plaça dels Carros del Barri del Port, segons informa el Diari Més.

L’objectiu de la iniciativa és generar un punt d’atracció comercial a la Part Baixa, i es treballa «de manera molt estreta» amb el sindicat agrari Unió de Pagesos, «ja que els seus membres encaixen perfectament amb la filosofia d’aquesta iniciativa», segons l’empresa de mercats, qui assenyala que la prioritat del mercat de pagès és vendre productes de proximitat com fruita, verdura, oli, formatges i flors, entre altres, segons va apuntar l’empresa municipal.

Una de les preguntes que Espimsa va traslladar a les persones enquestades, segons el rotatiu, va ser quin dia de la setmana consideraven el més òptim per obrir aquest nou mercat. El nombre de parades també sortirà de l’anàlisi que resulti de la consulta.

«Com més aviat, millor»

El president d’Espimsa, Dídac Nadal, va manifestar que «és un projecte que ens motiva moltíssim». «Hem mantingut diverses reunions amb els veïns, productors, paradistes i Unió de Pagesos, entre altres sectors, i estem trobant molt bona predisposició per part de tothom», va afegir al Diari Més.

Nadal va referir-se també a la situació de pandèmia provocada pel coronavirus. En aquest sentit, el president de l’empresa municipal va comentar que «no podem oblidar que el context actual comporta certes dificultats». «Així i tot, seguim treballant perquè sigui una realitat com més aviat millors i, si és abans que acabi l’any, millor».  «Volem fer una aposta pel territori», va subratllar el president d’Espimsa.

Nadal va remarcar que «l’objectiu és fer un mercadet amb encant, amb productes locals de qualitat, però també amb dinamització». Segons les seves paraules, «volem que el mercadet de pagès es converteixi en un motor de dinamització social i comercial del Barri del Port, amb propostes interessants també des d’un punt de vista estrictament cultural».

Espimsa fa mesos que treballa en aquest projecte sorgit d'una moció de la CUP aprovada en plenari, i que seria molt beneficiós per a les persones que resideixen en aquest barri de la zona baixa de Tarragona i que suposaria un motiu per desplaçar-se a altres viuen en altres punts de la ciutat.