CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

13 de novembre del 2022

El Barri del Port al límit per abandonament i brutícia a solars, places i carrers

El veïnat del Barri del Port està cansat de la degradació i acumulació de brutícia de diversos solars del Barri del Port, la proliferació de plagues que suposa i la imatge que es projecta.

Diversos solars del Barri del Port presenten una imatge del tot lamentable i nefasta amb acumulació de brossa i voluminosos, fruit de l'estat d'abandonament dels espais d'una banda i per l'incivisme per l'altra, d'alguns veïns.

És el cas del solar de la cantonada entre carrer Misericòrdia i Lleó que actualment és el més crític i visible. Des que l'Ajuntament de Tarragona va prohibir a un taller proper l'ús de l'espai on hi estacionaven els seus vehicles, el solar s'ha omplert de runa i trastos, en alguns casos abocats per la mateixa empresa, assenyalen alguns veïns testimonis, i per l'altra de brossa acumulada per veïns incívics. El solar està obert i això ocasiona una imatge tercermundista indiquen els veïns. Tot i que el consistori hi ha retirat voluminosos en alguna ocasió, el recinte segueix sense tapiar-se ni netejar-se del tot i segueix acumulant brossa dia rere dia. Actualment el consistori té obert un expedient de requeriment contra la propietat, però la problemàtica persisteix.

Al mateix carrer Lleó, tram entre Vapor i Jaume I, s'hi troba un altre solar, aquest menys visible i tapiat on també s'hi aboca brossa, denuncien veïns propers, a més de la proliferació de males herbes i plagues.

Un altre cas es troba al carrer Sant Miquel, l'espai on es troben sepultades les termes romanes i sense cap projecte per donar-hi visibilitat, està tancat i acumula bosses i sacs de brossa que llencen alguns veïns incívics des dels mateixos balcons, assenyalen d'altres. El consistori ha netejat recentment l'espai, però l'endemà mateix ja començava a acumular brossa novament.

Davant d'aquestos casos, els veïns van dur a terme fa un temps una acció veïnal i col·lectiva a un solar del carrer Smith que presentava la mateixa problemàtica, per tal d'adequar-lo i fer-hi un manteniment.

Servei deficient de neteja

D'altra banda, el veïnat denúncia un servei deficient de neteja amb gran nombre de carrers ennegrits i bruts, i problemàtica per excrements de gossos. De fet, aquesta setmana l'Ajuntament feia arribar una brigada de neteja a la plaça dels infants després d'una denúncia veïnal a xarxes per l'estat de la plaça amb gran nombre d'excrements, de coloms i estornells, en aquest cas. Els veïns assenyalen que a banda de falta de neteja, no hi ha campanyes per fomentar civisme ni sancions.

Amb tot plegat, i l'increment de la taxa de la brossa, el Barri del Port comença a plantejar-se noves accions de protesta i mobilitzacions si el consistori no actua com consideren que hauria de fer, amb una inversió i atenció al barri, que es porta reclamant fa massa temps, i sense el canvi esperat.