CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

21 d’abril del 2016

L'Ajuntament de Tarragona invertirà 55 mil euros en solucionar el problema de les escales mecàniques de la plaça dels Carros

Escales mecàniques de la Pl.dels Carros, etern problema.
Foto: Blog del Barri del Port
L’Ajuntament de Tarragona iniciarà la tercera setmana de maig la reparació de les escales mecàniques de la plaça dels Carros. El consistori invertirà 55.000 euros en arranjar les escales amb l’objectiu de solucionar la majoria dels problemes que actualment es produeixen en aquest punt de la Part Baixa. 

Es tracta d’implantar un sistema que, "sense necessitat de canviar les escales, aconseguirem minimitzar els problemes que tenen actualment”, explica el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín.

L’equip de govern ja fa temps que està treballant per trobar una solució. Fins i tot es va encarregar una auditoria per determinar-ne les causes i, amb les conclusions, s'hi ha aplicat la millor solució per resoldre aquest tema.

Tema reivindicatiu i polèmic

Les escales mecàniques de la plaça dels Carros va ser un projecte llargament reivindicat per l’Ajuntament i pels veïns, ja que va significar la construcció d’un pas soterrat per als vianants. "La major part de les vegades que les escales mecàniques estan aturades és perquè alguna persona acciona el botó per aturar les escales o perquè algú puja amb una bicicleta i el sistema detecta alguna anomalia, per la qual cosa en deté immediatament el funcionament”, explica el conseller José Luis Martín. L’altre punt negre és l’ascensor. “Ens han trencat la botonera, els vidres; hi ha destrosses constants”, afegeix Martín. La solució que s'hi aplicarà consisteix a reparar-ne els desperfectes i instal·lar-hi una càmera de videovigilància antivandàlica.

L’altre inconvenient que presenten les escales és que es deterioren més ràpidament pel fet d’estar al costat del mar per la salinitat i la humitat. La solució passa per contractar els serveis d’una empresa que tingui un sistema de videovigilància interna que permeti que cada cop que s’aturin, el centre operatiu de l’empresa ho detecti i visualitzi el problema i, al moment, les torna a posar en funcionament, si no és que hi ha una avaria o problema important. 

“Actualment, a les escales de la plaça dels Carros si algú no avisa que estan parades no es posen en marxa. En definitiva, -conclou Martín- es monitoritzaran les escales amb el sistema de les altres que tenim a la ciutat i així s’evitaran els problemes de d'aturada continuada, sempre que els motius no siguin mecànics. La millora està assegurada”. Amb això se solucionarà gran part de les incidències actuals.

Videovigilància

Finalment, el sistema de videovigilància que actualment s’està instal·lant a la Part Baixa i que estarà llest al maig permetrà reforçar amb més càmeres aquest punt.

L'anunci d'aquesta millora arriba just la setmana en que CDC havia anunciat que reclamaria una solució aquest divendres durant el plenari municipal i després que s'hagi impulsat a twitter una campanya crítica sota l'etiqueta #escalesnomecaniques. Restarà pendent conèixer si s'actuarà també pel que fa a la neteja d'aquest indret on sempre hi ha hagut conflicte sobre si el manteniment pertany al consistori o al Port de Tarragona.