CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

18 d’abril del 2023

Afectacions diverses amb motiu de l'inici de les obres de remodelació del carrer Orosi



Aquesta setmana han començat els treballs de senyalització i trasllat de contenidors i mobiliari urbà amb motiu de l’inici de les obres de remodelació del carrer Orosi, a la Part Baixa de Tarragona.

Pel que fa al trànsit, el carrer Orosi romandrà tancat a la circulació durant tota la durada dels treballs. L’accés als carrers Pau del Protectorat i General Contreras es farà pel carrer Barcelona i pels carrers Pompeu Fabra i General Moragues, d’on es treuran totes les pilones per permetre la circulació.

Amb motiu de l’inici de les obres, s'han hagut de treure els contenidors de superfície i s’ha eliminat el pas del camió de recollida. En aquest sentit s'ha incrementat el nombre de contenidors en illes ja existents, com són la de davant del recinte Firal -al mateix carrer Orosi- i l’illa del carrer Apodaca més propera. Aquest canvi es va senyalitzar una setmana abans del trasllat i estarà vigent fins al final de l'obra. 

No obstant, els darrers dies s'han patit mostres d'incivisme per part d'alguns veïns i/o comerciants que haurien deixat les bosses de brossa al costat dels arbres dels punts on s'han retirat els contenidors. En aquest sentit l'AVV del Port ha demanat major informació al veïnat i teixit comercial de la zona que s'haurien queixat de desconeixement del projecte.



El mobiliari urbà també serà retirat del carrer i les terrasses s’hauran de treure mentre durin els treballs de remodelació.

L’empresa Acsa Obres i Infraestructures és l’encarregada de la remodelació, que inclou la creació d’una plataforma única per a vehicles i vianants, el soterrat de totes les línies aèries, la renovació del clavegueram i la introducció de nou arbrat, jardineria i mobiliari urbà. Les obres, emmarcades en el Pla Integral de la Part Baixa que està desenvolupant l’Ajuntament de Tarragona, tenen una durada prevista de 4 a 6 mesos i un pressupost total de 559.911,27 EUR.