CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

2 d’abril del 2023

Vídeo: El Cristo del Buen Amor celebra la Processó de Passió 2023 al Barri del Port tot i la pluja final

Cristo del Buen Amor en el seu pas per c.Smith. Foto: Blog Barri del Port

La Confraria del Cristo del Buen Amor ha celebrat aquest dissabte 1 d'abril la seva tradicional 'Processó de Passió' pels carrers del Barri del Port.

Abans de les 19h, hora de sortida, el carrer Pau del Protectorat ja estava ple per veure sortir de l'Església de Sant Nicolau de Bari, seu de la confraria, el misteri tret a genolls.

Després d'una primera saeta en una finestra de l'edifici de davant per part de Luisa Márquez, membre de l'Associació Folklòrica Andalusa, la comitiva va continuar per l'itinerari establert omplint de devoció i passió andalusa els carrers del barri, presidida per la imatge del Cristo del Buen Amor, amb l'acompanyament de l'Agrupació Musical Cristo del Buen Amor i la Bandera de la Confraria, portada enguany pel Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre, amb motiu del seu VII Centenari del 2021.

La confraria celebra 30 anys. Foto: Blog Barri del Port

El Crucificat de l'Església de Sant Nicolás de Bari anava acompanyat per totes les confrares vestides de mantilla. Després de seu pas pel carrer Barcelona, Sant Miquel, i Misericòrdia, es va fer la tradicional parada al carrer Sant Josep davant l'Associació Andalusa on s'hi va cantar 'La Saeta' del Cristo de los Gitanos amb el Cor Rociero Junco y Romero, per continuar seguidament pel carrer Nou de Santa Tecla, Smith, Castaños, i Reial, on es va decidir no fer una altra de les saetes habituals des d'una finestra donat que començava a plovisquejar. 

Des d'aquell moment la marxa es va accelerar en el tram final de la processó pel carrer Reial fins la plaça dels Carros, on el pas del Cristo del Buen Amor de nit contrastava amb alguns raigs de tempesta en un marc incomparable. Finalment el misteri va continuar cap a Pau del Protectorat directament enlloc de tornar per Apodaca per escurçar el retorn acompanyat ja d'algunes gotes persistents. El Cristo del Buen Amor va entrar novament portat a genolls dins la seva seu on es va fer la saeta final trencant d'emoció als assistents i costaleros, acabant la processó en el seu 30è aniversari.

Podeu veure el recull de fotos (aquí) i el Vídeo-resum del #BarridelPortTV a continuació: