CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

31 de desembre del 2013

Avui, últim dia de l'any, surt l'Home dels Nassos amb parada al Barri del Port

Homedels Nasos l'any passat
Foto: Blog Barri del Port
Com cada any, l'Home dels Nassos sortirà per la ciutat i visitarà el Barri del Port aquest 31 de desembre, últim dia de l'any amb tants nassos com dies li queden a l’any tot saludant als infants allí presents. 

Sortirà a les 12h des de l’interior de la Casa Balcells al Pla de la Seu, pujarà al seu carruatge i tot seguit es dirigirà des de la Part Alta fins a l’Ajuntament, on pujarà per sortir pel balcó a llençar caramels a la plaça i saludar.

Continuarà el seu recorregut cap al Barri del Port on tornarà a visitar aquest any el Parc Infantil de Nadal al Recinte Fital. Més tard anirà pel Carrer Reial cap al Serrallo i tornarà pel Moll de Costa on farà visita de l’exposició commemorativa del centenari de la Cavalcada de Reis. 

L'Itinerari complet és el següent: Pla de la Seu, Pare Iglésias, Merceria, Cols, Major, La Nau, Peixateria, Cós del Bou, plaça de la Font, Portalet, Rambla Vella, Sant Agustí, Rambla Nova, recorregut per l’altre lateral fins al carrer de la Unió, Apodaca, Barcelona, Recinte Firal, Reial, Serrallo i Moll de Costa. 

Es diu que aquest personatge mitològic català té tants nassos com dies a l'any i per tant els nens imaginen un home amb 365 nassos sense adonar-se que realment porta tants com dies li queden a l'any. Com tan sols surt l'últim dia, porta com tothom un sol nas. Per arrodonir la broma, se solia dir als nens que se l’acabava de veure passar per algun carrer proper, per tal que correguessin a veure si el podien trobar.

-Pots veure en aquest enllaç la sortida de l'any anterior-