CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

3 de març del 2015

A finals de 2016 serà possible creuar sobre les vies de tren des de la Baixada del Toro i el costat de l'Estació amb una passarel·la cap a la platja

Un dels accessos a la passarel·la estarà al costat de
l'Estació, al Barri del Port. Foto: Port Tarragona

El Port i l'Ajuntament de Tarragona han presentat aquest dimarts el projecte de passarel·la de vianants per millorar la connectivitat entre la Baixada del Toro i el passeig marítim i la platja. La passera disposarà de dos ascensors i tindrà 310 metres de recorregut, ja que inclou rampes i vials d'accés a banda i banda de les vies del tren. L'Autoritat Portuària assumirà el milió d'euros que costa la infraestructura, que s'espera licitar a l'estiu i que estigui enllestida a finals de 2016. El projecte s'inclou dins les contrapartides per a la implantació del 'tercer fil', segons ha recordat l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, el qual ha apuntat que el nou enllaç permetrà "recuperar la mirada al mar".

L'altre accés a la passarel·la estarà des de les
 escales de la Baixada del Toro. Foto: Port Tarragona

La nova passera serà descoberta i destacarà per tenir una franja pintada de color blau. La infraestructura salvarà un desnivell d'uns 17 metres, amb la qual cosa disposarà de dos accessos des del centre de la ciutat que confluiran al tronc central que creuarà les vies. D'una banda, s'alçarà un vial a tot just uns pocs metres de l'estació de tren i, de l'altra, es construirà una rampa a prop del Balcó del Mediterrani -a la vora de les escales de la Baixada del Toro- que creuarà el vial Bryant.

Vista de la passarel·la des del Balcó del Mediterrani. Foto: Port Tarragona

El tram principal de passarel·la disposarà de 40 metres de longitud i d'una plataforma de tres metres d'amplada. A l'altra banda de les vies del tren, els vianants podran dirigir-se al Port Esportiu a través d'una altre ramal, o bé utilitzar dos ascensors -amb una capacitat de 13 persones cadascun- per a accedir a la platja del Miracle. Precisament, en aquest punt l'estructura s'ha concebut com una gran balconada o mirador amb vistes al litoral.

La passarel·la permetrà arribar a la platja i Passeig
Marítim sobre les vies de tren. Foto: Port Tarragona

Connexió entre l'Estació i el Centre amb la Platja i Passeig Marítim

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha subratllat la voluntat de connectar el centre de la ciutat amb el passeig marítim i la zona de domini portuari. "Esperem que també ajudi a revitalitzar i dinamitzar el Port Esportiu", ha apuntat el màxim responsable de l'Autoritat Portuària. Andreu ha afegit que la passera serà "lleugera" i "flexible" a una futura recuperació de la façana marítima, l'esperat projecte de soterrament de les vies del tren.

Imatge del projecte

A aquesta passarel·la que costejarà el Port de Tarragona caldrà sumar-ne una altra a l'alçada de l'Amfiteatre, que també connectarà amb la platja. Les dues passeres s'inclouen en el paquet de contraprestacions per la implantació del 'tercer fil' que s'està pendent de signar entre el consistori, el Port, Adif i el Ministeri de Foment. En aquest sentit, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha admès que l'adaptació a l'ample europeu permetrà millorar la connectivitat amb el litoral i, de retruc, aconseguir que els trens d'alta velocitat s'aturin al centre urbà. 

Maqueta del projecte. Foto: ACN

El batlle tarragoní també ha destacat que el projecte de la nova passarel·la permetrà "recuperar la mirada al mar" i que no interferirà en "l''skyline' (visió de paisatge) del Balcó del Mediterrani". El consistori i el Port també treballen en l'enllaç del passeig marítim i el passeig de l'Escullera a l'alçada del Port Esportiu. "Aquesta zona està esdevenint un epicentre d'activitats ciutadanes a l'aire lliure, especialment els caps de setmana", ha destacat l'alcalde.

Font: ACN