CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

26 de març del 2015

L'alcalde presenta aquesta tarda la nova ruta arqueològica de la Part Baixa

Restes Arqueològies dels Jardins Vapor. Foto: Blog Barri del Port

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros presentarà aquesta tarda a les 18h a l'Institut Municipal d'Educació (IMET) del carrer Ramón y Cajal,70 la nova ruta romana arqueològica de la Part Baixa

Sota el nom' Tàrraco, ciutat portuària romana', la Conselleria de Patrimoni ha dissenyat  una nova ruta per donar a conèixer els principals vestigis romans de la Part Baixa de Tàrraco i destacar altres indrets de la ciutat més enllà dels de la Part Alta. La ruta es posarà en mans del Patronat Municipal de Turisme per promocionar-la.

L’itinerari inclou la visita al Fòrum de la Colònia, el Teatre Romà, les restes arqueològiques  dels Jardins Vapor, les de Parc Central o la Necròpolis que són visibles, i altres que no com la Font dels Lleons, les basíliques paleocristianes o les Termes Públiques del carrer Sant Miquel.

Per ara s’ha fet, en un primer terme, l’estudi històric i disseny de la ruta per part dels tècnics del Museu d’Història. Més endavant s’encarregarà la senyalització oportuna de cadascun dels punts a visitar, previst per quedar enllestit en un any. La idea final és que s’incorpori com una ruta guiada més, de les que es gestionen a nivell turístic des del Patronat Municipal de Turisme.

La tinent d'alcalde i regidora de Patrimoni, Carme Crespo, ha presentat el projecte aquest matí en roda de premsa i aquesta tarda l'alcalde Ballesteros ho farà públicament.