CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

18 de març del 2015

Els centres de culte del Barri del Port podrien no complir la nova normativa que l'Ajuntament vol aprovar divendres

Església Cristina al carrer Smith. Foto: Blog Barri del Port

Aquest divendres l'Ajuntament de Tarragona preveu aprovar en sessió plenària una modificació puntual del POUM que canviaria la normativa sobre les zones on es poden implantar nous centres de culte, informa el Diari Més.

Aquesta limitarà l'apertura de nous centres religiosos en edificis independents i no a comunitats de veïns. Es desconeix si afectaria o no als ja existents al Barri del Port, molt recients i alguns sense iniciar la seva activitat, i que no complirien aquest requisit.

És el cas de la 'Sala del Regne dels Testimonis de Jehovà' al carrer Sant Miquel qui sembla haver tingut alguns imprevistos que fan retardar la seva apertura. També l'Església Cristiana Protestant del carrer Smith. Les dues s'uneixen a la mesquita del carrer Cartagena i l'Església Moriah (evangelista) del Port Esportiu.

Tot i que aquesta normativa buscaria allunyar els centres de culte dels nuclis urbans i que s'ubiquin per exemple als polígons, sí contempla que en cas d'estar-hi ubicats en edificis amb habitatges, com és el cas dels centres de culte del Barri del Port, tinguin un accés independent respecte la comunitat de veïns i que aportin un informe detallat i pla especial on s'especifiqui i expliqui l'absència de molèsties i problemes per als veïns, garanteixi la convivència, a més d'un pla de seguretat que permeti l'aparcament i que impedeixi les restriccions de pas de les persones, detalla el rotatiu.

Tot apunta que aquesta proposta del PSC quedaria aprovada amb el suport de CiU tot i l'oposició del PP (que s'oposa a l'arribada i existència de mesquites) i d'ICV-EUiA (ho considera molt restringiu).