CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

11 de juny del 2015

L'edifici de l'Arxiu del Port, a la Plaça dels Carros, restaura la seva façana per primer cop en gairebé 30 anys

Bastides a l'edifici de l'Arxiu del Port, a la cantonada
 entre Anselm Clavé i Plaça dels Carros. Foto: Blog Barri del Port

Des de fa una setmana i al llarg dels tres mesos vinents, el Port de Tarragona restaura la façana de l'edifici històric del carrer d'Anselm Clavé,2 cantonada amb plaça dels Carros, que va ser reformat fa gairebé 30 anys i on va obrir portes l'Arxiu del Port fa 25 enguany.

Aquest edifici institucional-administratiu datat al segle XIX va acollir oficines del Port als orígens del barri de la Marina, conegut actualment com a Barri del Port, i posteriorment la Junta d'Obres i administració portuària. Des del juliol de 1990 va obrir al públic com a Arxiu del Port, amb tot el llegat d'arxius i documents portuaris i marítims, i que el mes vinent celebra els seus 25 anys.

Les obres s'allargaran durant tres mesos. Foto: Blog Barri del Port

Abandonat durant sis anys, aquest edifici es va reformar l'any 1986 i des d'aleshores no s'havia restaurat la façana tot i que sí s'havia repintat en algunes ocasions, comenten a aquest blog fonts del dipòsit documental. Ara, aprofitant que calia dur a terme tasques per millorar l'aïllament tèrmic de l'edifici, s'ha aprofitat per restaurat les dues façanes a càrrec de l'empresa Rècop.

Per aquest motiu i al llarg de tres mesos l'edifici està envoltat de bastides i haurà d'esperar a la tardor per oferir portes obertes i actes amb motiu del 25è aniversari. Tot i així, segueix la seva activitat i obert al públic tot l'estiu en horari de dilluns a divendres de 9 a 14h.

*Pots veure més detalls de la història de l'edifici (en aquest enllaç)