CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

13 de juny del 2015

Ana Santos, provinent del Barri del Port, esdevé nova regidora de Serveis Socials a l'Ajuntament tarragoní

Ana Santos, sentada al seu escó de
l'Ajuntament. Foto: Blog Barri del Port

Aquest dissabte 13 de juny s'ha constituït el nou Ajuntament de Tarragona amb Josep Fèlix Ballesteros que ha renovat per tercer cop com alcalde de la ciutat (veure). A la vegada s'ha conformat el nou cartipàs municipal amb les diverses regidories i competències. Ana Santos, veïna del Barri del Port, forma part del nou equip socialista en l'Àrea de Serveis a la Persona.

Ana Santos i Ivana Martínez, dos regidores cabdals per al barri

L'Àrea de Serveis a la Persona que assumeix Santos és important per al Barri del Port, i la Part Baixa en general, ja que inclou Immigració i Gent Gran, població majoritària del barri, a més de Serveis Socials, ubicats al carrer Misericòrdia. Per la seva banda, Ivana Martínez enceta la regidoria de Neteja Pública, eterna problemàtica a la zona, i que suma a Espais Públics que ja tenia a l'anterior mandat.

Altres competencies importants i destacades per al Barri del Port són les de Seguretat Ciutadana que recau ara en Pau Pérez, quan la vigilància i les càmeres pendents a la Part Baixa són un tema clau per al veïnat, així com combatre l'incivisme i el vandalisme.

Ana Santos i Ivana Martínez, aquest matí a l'Ajuntament. Foto: Blog Barri del Port

L'arquitecte Josep Maria Milà s'ocuparà a partir d'ara de l'Area de Territori amb Mobilitat i Urbanisme, quan al Barri del Port hi ha pendents la remodelació de la Plaça dels Infants i diversos carrers del barri, per millorar el comerç, un altre problema de la zona, i un camp que recau ara en Elvira Ferrando. Altres reclams del Barri del Port com són disposar d'un Centre Cívic, una Llar d'Infants i reivindicar la tercera planta de l'EOI com a biblioteca del centre i sala d'actes del barri, s'engloben en l'Àrea d'Educació que ara pertoca a Francesc Roca.

Finalment, Begoña Floria es posa ara al capdavant, entre d'altres, de Turisme i Patrimoni, quan a la Part Baixa hi ha pendent d'impulsar una nova ruta arqueològica i cal potenciar el seu llegat patrimonial, també d'interès turístic a la ciutat.

Cal apuntar també que un altre veí del Barri del Port ha entrat a formar part del govern municipal com a nou regidor per part de la CUP, Jordi Martí (veure).

Ana Santos es postula com a nova regidora de barri

Santos no solament s'ocuparà de Serveis a la Persona sinó que tindrà assignat un barri o zona de la ciutat com la resta de regidors. Vinculada i veïna del Barri del Port, molts apunten, ja que podria ocupar-se de la Part Baixa, Serrallo, Residencial Palau i Verge del Carme, la zona que fins al moment tenia Carme Crespo que no continua a l'Ajuntament. Per ara no s'ha donat a conèixer quins regidors i regidores tindrà cada zona i barri de la ciutat tot i que ja el president de l'Associació de Veïns del Port, José Ruiz, en l'última visita de l'alcalde va fer-li saber que estarien encantats que fos així (veure vídeo). Ara caldrà esperar si la possibilitat serà finalment una realitat.

Ana Santos Gorraiz
Ana Santos Gorraiz va néixer a Tarragona el 1966. Empresària de Silva Editorial, empresa ubicada al Barri del Port. Membre de l’executiva del PSC de Tarragona on ha estat secretària d’immigració, de cultura i de polítiques d’igualtat. Presidenta del Consell de dones de l’agrupació i de la Secretaria del consell rector de la cooperativa obrera tarraconense. Membre de l’associació de veïns del Port de Tarragona.

Ha cursat estudis universitaris de Dret a la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Autònoma de Madrid i a la UNED. A més, ha rebut formació en matèria de tècnica de vendes i comunicació al centre de Merchands a Barcelona i de seguretat en el treball en Barnaworks.

Ha treballat com administrativa a les oficines centrals de Caixa Tarragona, a Adigsa (empresa pública d'habitatge social de la Generalitat) i en la Direcció Provincial de Correus de Tarragona (a les oficines tècniques de Salou i Tortosa).

Va ser cogerent de l'empresa comercial de música Hitos i responsable de gestió de clients de Pastor Publicitat. També ha realitzat tasques de comercial a l'empresa de telecomunicació Merchands.

Gestiona l'àrea de disseny i maquetació a Nou Silva Equips i Inventa't Comunicació. Va dirigir la memòria reconeguda amb el 2n Premi a la millor Empresa Innovadora en el concurs convocat per l'Ajuntament de Tarragona l'any 2003.