CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

2 de desembre del 2015

Es busquen joves per reactivar el Barri del Port impulsant actes durant tot l'any com Nadal i Carnaval

Alguns membres de la Cucafera volen impulsar més actes al barri. Foto: Cucafera Tarragona

Amb l'objectiu de reactivar i rejovenir el Barri del Port, un grup de joves s'ha decidit a coordinar-se per organitzar i programar actes, propostes i activitats durant tot l'any, i amb aquesta finalitat es busquen altres joves que amb ganes i iniciativa comparteixin aquestes premisses.

Aquest grup de joves neix i prové de la colla de la Cucafera de Tarragona que està vinculada al Barri del Port, ja que l'entitat pertany a l'Associació de Veïns del Port de Tarragona. Com que l'any vinent la peça celebrarà els seus 25 anys, la colla està immersa en l'organització i programació d'actes durant tot l'any per recaptar fons per a l'aniversari, com recentment una parada de castanyes amb la cucafera petita que va resultar tot un èxit i properament més actes.



Un barri envellit

"La colla s'ha renovat aquest any amb nous i joves membres i portadors, i això ha estat positiu, ja que alguns dels integrants volem fer coses més enllà de Santa Tecla i creiem que paral·lelament i junt amb l'A.V.V del Port es poden fer moltes més coses en aquest barri per a la gent jove i els infants, a la vegada que és necessari" declara Adrià Recasens, coordinador de la colla i impulsor de la iniciativa.

Des de l'A.V.V del Port, membres de la Junta han reconegut que fins ara el públic majoritari de l'associació pel que fa a activitats és la gent gran i per tant cal potenciar també activitats per a la resta de veïnat més jove. De fet una enquesta en el Blog del Barri del Port mostra amb un 78% dels vots que el barri "està mort o avorrit" i el 53% marquen que "falten activitats per als joves".

Imatge de l'assaig del passat dissabte del nou grup de batucada que
 han format. Foto: Blog Barri del Port

Nadal i Carnaval, primers objectius

Aquest grup de joves ha començat a organitzar-se formant per exemple recentment un grup d'instruments per formar una batucada i acompanyar als gegants del barri, i assagen els dissabtes a la tarda. "Ara hem començat a organitzar i preparar alguns actes al barri per Nadal i Carnaval, que són les dates més immediates i busquem joves amb ganes i il·lusió per sumar esforços ja que a més de la voluntat cal gent que realment s'impliqui" reclamen.

Aquesta setmana, alguns d'ells s'han esforçat per netejar i reorganitzar el magatzem social ja que consideren que en ell s'hi pot aprofitar molt millor l'espai, i acollir els diversos actes a impulsar.

Nota: Aquells joves amb ganes, iniciativa, il·lusió, responsabilitat i disponibilitat, que vulguin formar-hi part, especialment del Barri del Port i/o la Part Baixa, poden enviar un correu a jovesdelport@hotmail.com