CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

19 de febrer del 2016

El Col·legi 'El Carme' de Tarragona al Barri del Port celebra aquest dissabte el seu centenari

Les portes del Col·legi 'El Carme' de Tarragona, ubicat al carrer del Mar del Barri del Port, s'obren aquest dissabte a la tarda per celebrar 100 anys d'història amb un acte commemoratiu i festiu a les 18h, que comptarà amb la presència de l'alcalde Josep Félix Ballesteros.

Escola fundada l'any 1916

L'escola cristiana està de celebració enguany amb el centenari des de la seva fundació l'any 1916 per part de la Mare Teresa Guasch. Aquesta, junt amb la seva mare Teresa Toda, van fundar 'Les Germanes Carmelites Tereses de Sant Josep', una congregació religiosa femenina, institut de perfecció de dret pontifici fundat l'any 1878 a Barcelona. És a partir d'aquesta data que van anar fundant centres com el de Tarragona. Posteriorment, i des de ja fa alguns anys, el centre va ampliar-se i substituir l'antic edifici per un de nou, ocupant tota la illa entre carrer del Mar i Lleó, i entre Castellarnau i Castaños.

Programa del Centenari

Un audiovisual obrirà l'acte del centenari junt amb un cant de benvinguda per part de Canticorum Jubilo amb G.F. Haendel. Seguidament el director de l'escola, Xavier Solé, pronunciarà la presentació de benvinguda previs als parlaments. Aquests aniran a càrrec de M. Rosa Bernardo, Germana Superiora General de les Germanes Tereses de Sant Josep; el secretari general de la FECC, Enric Puig, i la Directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Sílvia Rodes. S'encarregaran de tancar l'acte l'alcalde Josep Félix Ballesteros i l'Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol.

Posteriorment a l'acte institucional hi haurà una actuació musical amb l'Ave Maria de F.Schubert i el Cant dels Ocells en veu de la soprano Marta Matheu, exalumna de l'escola i l'acompanyament musical de Lídia Abelló (teclat) i Marta Martínez (clarinet), mestres del centre. Finalment un refrigeri al menjador de l'escola per acomiadar l'acte de celebració.

Per qüestions d'aforament l'acte està tancat sota invitació tot i que es preveuen d'altres la resta de l'any com dilluns una foto amb els 633 alumnes actuals i professors.