CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

24 de febrer del 2016

L'empresa Etra Bonal S.A comença a implantar les càmeres de videovigilància de la Part Baixa

Tasques de cablejat per poder instal·lar les videocàmares.
Foto: Adrià Recasens / Blog Barri del Port

Es comença a cablejar el carrer Apodaca

Després de més de set anys d'espera, l'arribada de les càmeres de videovigilància a la Part Baixa comencen a ser una realitat. L'empresa Etra Bonal S.A ha guanyat el concurs públic de l'Ajuntament per a la licitació de les obres que ja ha començat, segons ha pogut saber el Blog del Barri del Port. Actualment hi treballa amb les tasques de cablejat, calculant poder començar en un mes la implantació de les primeres càmares des del carrer Apodaca.

El passat mes de juliol es feia l'aprovació inicial del projecte i el consistori va obrir per segon cop el concurs públic per escollir l'empresa que s'ha d'encarregar de proveir les càmeres i col·locar-les. Va ser el passat 5 de gener quan es feia pública l'adjudicació a Etra Bonal S.A.

A la imatge s'observen els operaris i el camió d'Etra Bonal.
Foto: Adrià Recasens / Blog Barri del Port

Fins a 24 càmares controlaran el Barri del Port

L'empresa de Cornellà de Llobregat està especialitzada en muntatge i manteniment d'instal·lacions elèctriques i electròniques per al trànsit, i té experiència a la ciutat per exemple amb la gestió i manteniment de la xarxa semafòrica. Amb un pressupost de 167.600 euros instal·larà un total de 24 càmeres repartides pels carrers del Barri del Port: c.Apodaca, Orosi, Cartagena, Sant Magí, Rebolledo, Pau del Protectorat, Unió, Plaça dels Carros, c.Reial, Anselm Clavé, Comerç, Barcelona i Arquitecte Rovira.

Una imatge del carrer Apodaca
Aquestes, estaran controlades des de la Comissaria de la Guàrdia Urbana, dotada dels equips necessaris i que servirà per combatre l'incivisme i millora la seguretat a la Part Baixa de la Ciutat. Tanmateix l'objectiu és poder-ho implantar futurament a altres indrets de la ciutat si resulta efectiu. La seva col·locació ha d'anar de manera que no atempti a la intimitat dels veïns. Un enquesta encara activa al nostre blog marca que un 65% estan d'acord amb la seva implantació davant d'un 10% que es mostren contraris i un  24% que els hi és igual.