CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

16 de juny del 2016

Presenten un projecte d'Espai Veïnal Autogestionat a la Tabacalera que dissabte acollirà un dinar popular

La Tabacalera, a la Part Baixa
A la Part Baixa, la Tabacalera ha anat acollint serveis per part de l'Ajuntament de Tarragona en una petita part del total de 60.000 metres quadrats amb que compta el recinte, des que el 2007 l'antiga fàbrica es quedès sense cap mena d'activitat. Ara s'hi valora acollir un projecte veïnal.

La plataforma Oppida, una entitat nascuda recentment i que agrupa associacions i particulars, vol ocupar-se de decidir com i per a què ocupar-ne un espai, i ja té fins i tot redactat un projecte d'un Espai Veïnal Autogestionat. Després de jornades de debat entre veïns, artistes, músics, entre d'altres, han arribat a la conclusió que "el principal problema és la manca de cessió d'espais per tal que els diferents col·lectius desenvolupin i ofereixin a la ciutadania les seves propostes".


La proposta es construeix al voltant de tres eixos; el social associatiu, el pedagògic i l’artístic, englobant d’aquesta manera diferents disciplines i estrats de la societat per tal de construir un projecte comú on la gran majoria de ciutadans pugui involucrar-s’hi. 

Hi ha previst per aquest dissabte 18 de juny oferir una jornada plena d’activitats al carrer que acompanyaran l’entrega del document. Durant el matí, davant les oficines de l’OMAC, es podrà gaudir de la música de The FEOS Experience, una actuació de Tornavís Teatre, un taller de serigrafia artesana i jocs per la canalla. Al migdia les batucades d’Engrescats de Tarragona i Tympanum acompanyaran els assistents al llarg del recorregut cap a la Tabacalera on es celebrarà un dinar popular.