CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

16 de juliol del 2017

L'A.V.V del Port convertirà el solar abandonat del carrer Smith en espai per al barri i veïnat

Males herbes d'un metre d'alçada en aquest solar. Foto: Blog Barri del Port

Un dels solars més crítics del Barri del Port pel seu estat d'abandonament constant, deixadesa i focus de brutícia i plagues, serà aprofitat per l'Associació de Veïns del Port com espai social obert al barri i al veïnat.

Es tracta del solar del carrer Smith,14 que tot i tenir una tanca, aquesta ha estat trencada i presenta obertures constantment. Les males herbes i la brutícia provocada per aquells veïns incívics que l'utilitzen com abocador és constant, i al llarg del temps l'entitat veïnal l'ha mantingut en el llistat de reclams per tal que sigui netejat i evitar plagues i molèsties al veïnat com les males olors ara a l'estiu.

Tot i que correspon al propietari el manteniment del seu terreny, l'Ajuntament s'ha encarregat en diverses ocasions de netejar-lo i treure les herbes de forma subsidiària. Actualment torna a estar poblat i carregat de brossa generant novament allau de crítiques i denúncies veïnals. Davant aquesta situació l'A.V.V del Port fa temps que es va plantejar buscar per si mateixa una solució i la iniciativa de contactar amb el propietari i tractar d'arribar a algun acord.

Hort urbà, cine a la fresca i tallers en aquest espai

D'aquesta manera i després de converses vàries, el propietari cedeix sense cap cost el solar a l'entitat veïnal per tal que el mantingui i li doni un ús social per al barri i el veïnat mentre no decideixi edificar, una opció que no contempla ara per ara. És així com l'associació aconseguirà acabar amb el problema i a la vegada disposarà d'un espai on poder dur a terme diverses propostes com un hort urbà i un espai a l'aire lliure per fer activitats durant el bon temps com cine a la fresca, berenars populars i tallers.

L'A.V.V del Port per la seva part ha notificat a l'Ajuntament aquesta iniciativa i li ha demanat ajuda per tal que s'encarregui de la neteja, asfalt i construcció d'una tanca sòlida per poder desenvolupar l'activitat, així com el suport del que en principi ha rebut aprovació.