CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

16 de juliol del 2017

Portadors dels Gegants del Port s'ofereixen per recuperar els Gegants del Miracle, per ara sense èxit

Gegants del Miracle. Fotos: El Mirador TGN

La Colla Gegantera del Port i la del Passeig Torroja fa temps que tracten de recuperar i tornar a fer sortir els Gegants del Miracle però fins ara no han trobat facilitats ni predisposició.

Fa anys que Tarragona no gaudeix de la presència de dos destacats i admirats gegants, els de l'Associació de Veïns del Miracle. La parella de gegants romans Eutyches i Augusta va deixar de sortir per falta de portadors farà uns 4 o 5 anys de manera que és sonada la seva absència en l'Arrancada de Gegants de Santa Tecla on precisament les dues colles volen sumar esforços i de forma solidària oferir els seus portadors per fer-los ballar i així recuperar la seva participació i sortida pels carrers de la ciutat.

"Enguany estem disposats a sacrificar la parella de gegants manotes per poder treure els del Miracle" expliquen des dels Gegants del Port" que participa amb dues parelles, els Gegants Neptú i Afrodita i els Manotes Mariner i Bruixa Petra. Per la seva banda els geganters del Passeig Torroja també farien l'esforç d'oferir geganters tenint en compte que enguany aniran més justos, ja que integren a l'entitat la nova parella de gegants egipcis Remsés II i Nefertari que s'estrenaran per Sant Magí.

Lamenten falta de predisposició

Les dues colles es senten dolgudes, ja que estaven molt animades amb la causa i amb la intenció de recuperar aquests gegants per a la ciutat. Segons indiquen "hem pogut parlar un parell de cops amb un dels antics portadors que ens va dir que estarien encantats i que no hi hauria cap problema". Tot i així afirmen que a l'hora de la veritat no han obtingut cap cita ni trobada en ferm.

   
Gegants del Miracle amagats a Casa de la Festa.
Foto: Aaron Sentís durant una de les visites
"Vam demanar que el president de l'A.V.V del Miracle tingués constància i fins i tot ens poguéssim reunir per parlar-ho i simplement ens van dir que també estava d'acord però ni ens han donat cap cita ni tampoc hem pogut realitzar assajos amb ells com plantejàvem" lamenten. "Al telèfon de l'entitat veïnal tampoc agafa ningú, ni sabem si aquesta associació està en actiu o dissolta".

I es que fins a dues ocasions els geganters de les dues colles van reservar un parell de diumenges a la tarda per anar a assajar havent-ho de cancel·lar a últim moment en no rebre respostes ni confirmació. "Ni ens han tornat a agafat el telèfon, ni ens han tornat les trucades ni confirmat que anéssim" critiquen. "Ara comencem a tenir trobades i sortides tots els caps de setmana i estem més limitats. Lamentem que aquests gegants no surtin per falta de portadors i que havent oferit els nostres amb tota la nostra bona voluntat no mostrin cap tipus d'interès" indiquen.

Els Gegants del Port van oferir fins i tot el seu magatzem per guardar-los i tenir més facilitat per assajar amb ells, "una opció que sí ens van declinar". Actualment aquesta parella espera tristament sense ús rere unes cortines de la Casa de la Festa junt amb els antics i centenaris Gegants Moros de la Ciutat. "La propera setmana tornarem a insistir però si seguim així ho haurem de deixar estar" conclouen.