CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

4 de setembre del 2019

Obrir un negoci al Barri del Port ara tindrà compensació econòmica de l'Ajuntament de Tarragona

Un de tants locals tancats al Barri del Port

Ajudes econòmiques per aquelles persones que decideixin obrir un negoci al Barri del Port, o resta de Tarragona, per part de l'Ajuntament de Tarragona com a mesura per impulsar la crisi del comerç a la ciutat.

Les regidories de Ocupació i de Desenvolupament Econòmic, a través de Tarragona Impulsa, ofereixen dues línies d'ajudes dirigides a les empreses que en els últims mesos hagin apostat per obrir un negoci a la ciutat de Tarragona o per contractar a persones que hagin participat en algun dels programes de formació, orientació o inserció que ofereix Tarragona Impulsa.

D'aquesta manera, l'Ajuntament vol incentivar tant la contractació de persones que han fet un esforç per millorar el seu currículum o que s'han reorientat professionalment, com per a l'obertura de nous negocis a la ciutat.

Els regidors Manel Castaño i Laura Castel coincideixen a afirmar que les dues ajudes tenen com a objectiu dinamitzar l'economia local i contribuir a generar més ocupació a la ciutat de Tarragona, incidint tant en la creació d'empreses com en la contractació de persones.

En el cas de les ajudes a la contractació de personal el poden sol·licitar aquelles empreses, de la ciutat o no, que hagin contractat en els últims mesos a una o més persones que hagin participat en formacions i programes desenvolupats des de Tarragona Impulsa.

De 3.000 a 6.000 euros


En funció del temps de contractació i de la jornada laboral, l'ajuda que atorgarà l'Ajuntament pot arribar als 6.000 euros per treballador contractat.

Les ajudes a noves empreses poden sol·licitar-les els autònoms i empreses que hagin iniciat la seva activitat des de l'1 d'octubre de 2018 fins al 15 d'agost d'aquest any.

L'ajuda pot ser de fins a 3.000 euros, segons la puntuació que s'obtingui i la quantitat de diners invertits en l'inici de l'activitat.

La quantitat total a atorgar és de 97.000 euros de pressupost municipal. Tota la informació sobre qui i com es poden sol·licitar les ajudes està disponible en el web: tarragonaimpulsa.tarragona.cat. En tots dos casos el termini finalitza el 24 de setembre