CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

8 de setembre del 2019

Programa d'actes de Santa Tecla 2019 al Barri del Port / Part Baixa


Un any més el Barri del Port, pioner en descentralització de les festes de Santa Tecla, gaudirà aquest 2019 d'un seguit d'actes en el marc de les festes de la ciutat.

>Dissabte 07 setembre 

De 10h a 02h, Toc de Sortida, Som-hi a la festa!
Organitzat per ArcaTGN. Amb cercavila de gegants, músic,a monòlegs, ball i gastronomia de 10h a 02h a la Plaça dels Carros (més detalls)

>Dijous 12 setembre 

9.30 h, La Moixiganga a les Escoles al Col·legi El Carme en el marc de Santa Tecla a les Escoles.

>Divendres 13 setembre

21.30 h, Alfred García en concert a la Sala August del Palau de Congressos. El primer àlbum d’estudi del cantant i compositor Alfred García porta per títol 1016, un homenatge al número que li van assignar al càsting del programa OT 2017. Gràcies a la seva aparició en el xou televisiu es va donar a conèixer a tot l’Estat. Informació i venda d’entrades: palautarragona.com.

>Dissabte 14 setembre 

8.30 h, Esmorzar d’espineta amb caragolins a Bar Cortijo, c. Rebolledo, 27. Santa Tecla gastronòmica. Organitza: Bar Cortijo

De 9h a 21h, XV Marató de Donació de Sang al Recinte Firal del Palau de Congressos. Enguany ubicada de manera excepcional en aquest espai, ofereix durant tot el dia activitats, actuacions, servei de guarderia i obsequis per a tots els donants. A més, durant el dia amb la presència i la participació d’entitats i personalitats de l’àmbit polític, cultural, artístic i esportiu, que faran de la Marató una veritable festa de solidaritat i civisme. Recorda que pots reservar hora per fer la teva donació a www.donarsang.gencat. cat/reserva. Organitzen: Banc de Sang i Teixits, conjuntament amb l’Associació de Donants de Sang del Tarragonès i l’Ajuntament de Tarragona (més detalls).

10.30 h, Baixada d'Amparitos amb pas pel Barri del Port. Des de la pl. del Font. Arrencada de la baixada d’Amparitos Part Alta - el Serrallo, amb parades a diferents bars de la ciutat, acompanyats de l’exitosa Xaranga Tocabemolls. Recorregut: c. Comte de Rius, Rambla Nova, c. Cañellas, pl. Corsini, c. Lleida, c. Sevilla, c.Vapor, pl. dels Infants c. Reial, c.Pere Martell, el Serrallo. Organitza: Xiquets del Serrallo.

12.30 h, El tradicional vermut Yzaguirre dels musclos, una de les millors combinacions a l’hora del vermut, acompanyat de la millor selecció musical. Confraria de Pescadors, el Serrallo. Preu per cada ració de musclos: 1 €. Toca vermut! Organitzen: Xiquets del Serrallo i Colla de Diables Voramar - Víbria de Tarragona Col·labora: Vermut Yzaguirre.

23.30 h, La CucaFesta a pl. dels Carros. Després de baixar la Cucafera a la Part Baixa de la ciutat, és l’hora de sopar, agafar forces, gaudir de bona música i ballar amb els millors DJs. La festa segueix al barri del Port! Organitzen: Associació de Veïns del Port de Tarragona i Cucafera de Tarragona. Col·labora: Associació BaixaTGN. Revetlla final de l'acte La Cucafera Baixa que arranca a les 22h al Pla de la Seu. Un any més, la Cucafera emprendrà la seva particular baixada festiva, representant la seva característica llegenda amb la princesa, el cavaller i la Cucafera com a protagonistes. Prèviament i als jardins de la Casa de la Festa, un valent cavaller l’haurà capturat per lliurar-la a la princesa. Vens? Itinerari: pla de la Seu, pl. de les Cols, c. Major, bda. Misericòrdia, c. Portalet, c. Sant Agustí, Rambla Nova, c. Unió, c. Apodaca i pl. dels Carros.

>Diumenge 15 setembe

11.30 h, Conteclada Familiar i concert vermut amb Els Xatus al Teatret del Serrallo. Una matinal per gaudir en família. Obriran el matí els contes de la Karme González i l’Imma Pujol, uns referents dels contes a la ciutat. A l’acabar, concert vermut amb Els Xatus, festa, diversió i molta rumba. Organitza: Teatret del Serrallo Col·laboren: Ajuntament de Tarragona i Cerveses Les Clandestines de Montferri.

19 h, Assaig obert de canalla i escola de castells al local dels Xiquets del Serrallo, Moll de Costa. Si tens ganes de fer castells, no t’ho pensis més. Vine i participa-hi!

19.30 h, Inauguració de l’exposició d’obres presentades al Quart Concurs de Pintura Dibuix i Gravat de la Fundació Privada Mútua Catalana i anunci del veredicte del jurat. Tinglado 1, Moll de Costa. Organitza: Fundació Privada Mútua Catalana Amb el suport de: Port de Tarragona, Universitat Rovira i Virgili, Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona i Ajuntament de Tarragona.

>Dijous 19 setembre

10.45 h, El Nano Capità a les Escoles. a Llar d’Infants El Serrallo. Santa Tecla a les Escoles. 

>Divendres 20 setembre

21 h, Tricicle presenta HITS a Sala August del Palau de Congressos. El darrer espectacle de Tricicle és acrònim d’incomptables propostes, com per exemple “humor intel·ligent trepidant i sorprenent” o “humans immortals teatralitzant situacions”, entre moltes altres propostes. Un espectacle que també serveix per commemorar l’aniversari de la formació, que aquest novembre arribarà als 40 anys d’existència. Informació i venda d’entrades: palautarragona. com.

22 h, Segon assaig casteller especial de Santa Tecla a local dels Xiquets del Serrallo, Moll de Costa. A l’acabar, canya i aperitiu per a tots els participants

>Dissabte 21 setembre

21 h, Tricicle presenta HITS a Sala August del Palau de Congressos. El darrer espectacle de Tricicle és acrònim d’incomptables propostes, com per exemple “humor intel·ligent trepidant i sorprenent” o “humans immortals teatralitzant situacions”, entre moltes altres propostes. Un espectacle que també serveix per commemorar l’aniversari de la formació, que aquest novembre arribarà als 40 anys d’existència. Informació i venda d’entrades: palautarragona. com.

>Diumenge 22 setembre

11 h, XCIII Travessia Nedant al Port de Tarragona, LX Trofeu Coca-Cola al Moll de Costa, aigües Marina Port Tàrraco. Travessia petita, 11 h; travessia general, 12 h. Organitza: Reial Club Nàutic de Tarragona Col·laboren: Marina Port Tàrraco, Coca-Cola i Club Natació Tàrraco.

>Dilluns 23 setembre

10 h, Jornada de portes obertes a l’exposició de síntesi del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona al Tinglado 4, Moll de Costa, fins a les 14 h. Un recorregut per vuit segles de la Tàrraco romana a partir d’una acurada selecció de 207 peces del fons del Museu.

22.30 h, El castell de focs de Santa Tecla des de la punta del Miracle i contemplables des de la platja del Miracle, el passeig Marítim, el Moll, el Port Esportiu, el Balcó del Mediterrani, el passeig de les Palmeres, la baixada de Toro, el vial Bryant, el passeig de Sant Antoni i la Via Augusta. El castell de focs serà disparat per la Pirotecnia del Mediterráneo, de Vilamarxant, Camp de Túria (País Valencià).