CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

25 de setembre del 2019

Acabada Santa Tecla, el veïnat del Barri del Port pendent de l'alcalde Ricomà

L'alcalde Ricomà en fotografia de campanya a la Pl.Carros
El veïnat del Barri del Port, com la resta de la ciutat, ha donat una treva i marge al nou govern de l'alcalde Pau Ricomà per assentar-se a l'Ajuntament. Ara, acabades les festes de Santa Tecla, s'espera la seva prompta visita i que s'hi comenci a treballar decididament per un veritable canvi i millores a la zona.

I es que el veïnat del Barri del Port va ser dels que a les passades eleccions va ser clar en la seva aposta per aquest canvi, situant a ERC com la força més votada després que al 2015 la formació republicana ja passés de la cinquena a la segona posició en aquesta zona de la ciutat, i anunciés que pressionaria a Ballesteros en benefici del barri (veure).

El nou govern encara no s'ha reunit amb l'AVV del Port


En aquest sentit, el veïnat esperava ser dels primers en rebre la visita i atenció del nou alcalde i el seu equip, com a mostra d'agraïment per la confiança, suport i per posar fil a l'agulla als llargs reclams i reivindicacions. A més, cal recordar que precisament el Barri del Port i la Part Baixa han estat de les grans prioritats i defenses electorals durant les darreres dues campanyes d'esquerra republicana. 

No obstant el govern municipal encara no s'ha reunit amb l'AVV del Port d'una manera formal i oficial més enllà de trobades casuals i puntuals com les festes del barri en que fins i tot l'entitat veïnal va confiar en Ricomà com a pregoner, moment en que el nou batlle va llançar l'esperançador missatge que "al Barri del Port començarà la regeneració i recuperació de Tarragona" (veure).

Ricomà en deute amb el barri


Donat que el consistori sí s'ha reunit amb altres barris i associacions, el veïnat del Barri del Port sent que Ricomà hi està en deute i comença a reclamar la seva atenció fins i tot a xarxes socials. Cal recordar les accions que el veïnat va dur a terme per fer-se escoltar a la passada legislatura com les manifestacions, penjada de pancartes als balcons, encara presents, o la presència al plenari (veure).

En aquest sentit la presidenta Mari Carme Puig, qui encara ni tans sols té data de reunió amb el consistori, ja va anunciar al debat pre-electoral celebrat al barri, que el veïnat i l'associació seguirien reclamant els seus interessos #PerUnBarriDigne independentment el partit guanyador, en cas de nova desatenció.

Les grans promeses


Entre les primeres mesures anunciades en favor del barri, tot i que no s'han donat a conèixer directament a la junta veïnal encara, està la creació dels districtes de barri per 2021 en que el Barri del Port s'inclouria en el de Centre Històric (veure) o la instal·lació d'una bomba provisional per pal·liar el problema del clavegueram i les inundacions (veure)

D'altra banda, des d'ERC s'havia defensat la policia de barri, els agents cívics, més neteja i un Pla de Dinamització comercial, així com apostar per impulsar un pla de rehabilitació de la Part Baixa impulsant la vida social i cultural. També declarar-la àrea de conservació i Rehabilitació, mitjançant convenis amb la corresponent dotació econòmica.

Altres apostes eren situar el pas soterrat per a cotxes al final del passeig de l’Estació de Tren per descongestionar el trànsit del carrer Reial, actuar a la plaça dels Carros i dels Infants per convertir-les en veritables espais de vida social, entre altres actuacions com mesures per combatre els problemes d'ocupació o la necessitat d'actuació al propi local de l'AVV del Port i que ERC va portar a plenari (veure). Finalment, des del veïnat s'espera també que prosperi el projecte d'Illa Corsini incloent la remodelació dels carrers Reial i Apodaca com a vies principals del barri, així com el necessari arranjament dels carrers propers a l'estació i Palau de Congressos i el soterrament del seu calbejat elèctric, reclams històrics.

Després de notar algunes accions com la neteja dels solars (veure), quedarà ara esperar per conèixer quan el govern es reuneix amb l'entitat veïnal i si a més ofereix l'oportunitat d'oferir una assamblea oberta a tot el veïnat per recollir i intercanviar impressions i necessitats de manera directa com a mostra de proximitat.